Σύσκεψη για την λειψυδρία στους Νομούς Δράμας – Καβάλας – Σερρών

Την Τρίτη 11 Ιουλίου 2017, στην Π.Ε. Δράμας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στους Νομούς Δράμας – Καβάλας – Σερρών καθώς και για το ζήτημα της κατανομής του νερού για την άρδευση.
Για αυτήν την σύσκεψη είχε αναφερθεί στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος Αν. Καλλινικίδης.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Ανάργυρου Πατακάκη και παρουσία του βουλευτή του Ν. Δράμας κ. Χρήστος Καραγιαννίδης, του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ. Ιωάννη Σάββα, του Αντιπεριφερειάρχη Ν. Καβάλας κ. Θεόδωρου Μαρκόπουλο, του Αντιπεριφερειάρχη Ν. Σερρών κ. Γιάννη Μωυσιάδη και του Γενικού Διευθυντή της Διεύθυνσης Υδάτων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ. Γεώργιου Καμπά, εκπροσώπων των ΤΟΕΒ και πλήθος υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε. Δράμας, οι οποίοι με διάθεση συνεργασίας εξέφρασαν τις προτάσεις τους για να λυθούν τα προβλήματα στην άρδευση που έχουν δημιουργηθεί αυτήν την περίοδο με την έλλειψη νερού, άμεσα και με τον σωστό τρόπο.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για το πρόβλημα διαχείρισης των υδάτων των πηγών του Αγγίτη και της Βοϊράνης, καθώς και της κεντρικής τάφρου των Φιλίππων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Πατακάκης τόνισε ότι … «Ο προβληματισμός όλων για τη φετινή χρονιά είναι η μείωση της αγροτικής παραγωγής λόγω λειψυδρίας και αυξημένων θερμοκρασιών. Παρόμοια προβλήματα λόγω της έλλειψης νερού παρατηρούνται και στην κτηνοτροφία. Η επίλυση του προβλήματος και η ορθολογική διαχείριση των διαθέσιμων υδάτων, τόσο άμεσα, όσο και μακροπρόθεσμα, αποτελεί καίριο θέμα για την τοπική ανάπτυξη. Ο πρωτογενής τομέας σε δύσκολους καιρούς έδωσε ξανά ώθηση και βηματισμό σε αυτήν την χώρα». dramini.gr

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
2,292 προβολές
X
+