Η φωτιά στον χώρο πίσω από το κλειστό Γυμναστήριο Νικήσιανης στη Γεωργιανή ξεκίνησε χτες λίγο μετά τις 6 από “άγνωστη” αιτία. Η φωτιά λόγω των πολλών εύφλεκτων υλικών (σκουπίδια, πλαστικά, καναπέδες, τηλεοράσεις, πλαστικά & ξύλινα κουφώματα, λάστιχα αυτοκινήτων, κλαριά κλπ) και του ανέμου που έπνεε, πήρε πολύ γρήγορα διαστάσεις. Η φωτιά έγινε αντιληπτή από εμάς γύρω στις 6,20. μ.μ. και αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία.Στο χώρο βρήκαμε το πρώην αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Νικήσιανης Βασίλη Δημητρακούδη, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι η πυροσβεστική Ελευθερούπολης  είχε ενημερωθεί. Λόγω των υλικών που έκαιγαν ο καπνός ήταν έντονος, με έντονη μυρωδιά και επικίνδυνα τοξικός με διοξίνες, αλλά “ευτυχώς”  ο νότιος άνεμος τον έσπρωχνε προς τον κάμπο δηλαδή την αντίθετη πλευρά από τον οικισμό. 

δείτε τι σκουπιδαριό θάβεται και θα καίει για μέρες…..

Ένα όχημα της πυροσβεστικής με δύο πυροσβέστες έφτασε στον χώρο λίγο μετά τις 7 μ.μ. και άρχισαν να ρίχνουν νερό. Παράλληλα ζήτησαν την συνδρομή εκσκαφέα (JCB) γιατί όπως δήλωσαν με το νερό η μάχη ήταν άνιση και λόγω της φύσης των υλικών δεν θα είχε αποτέλεσμα. Πράγματι ένας μεγάλος εκσκαφέας έφτασε κατά τις 7, 40 μ.μ. ταυτόχρονα εκείνη την ώρα το νερό που μετέφερε η πυροσβεστική αντλία τελείωσε και η πυροσβεστική ανεχώρησε για Αγ. Χριστόφορο για ανεφοδιασμό. Και η πυροσβεστική επανήλθε αργότερα στο χώρο και συνέχισε την κατάσβεση. 

Γύρω στις 9 μ.μ. και αφού ο εκσκαφέας  είχε καλύψει ή μάλλον είχε ανακατέψει κάποια από τα σκουπίδια με μπάζα και είχε χωρίσει τον σκουπιδότοπο στα δύο για την μη επέκταση της φωτιάς και την συνδρομή της πυροσβεστικής οι  μεγάλες από τις εστίες έσβησαν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η φωτιά έσβησε,η οποία ακόμα και τώρα καίει υπόγεια και δυστυχώς ο άνεμος σήμερα στέλνει το καπνό προς τους οικισμούς Γεωργιανής και Νικήσιανης. Πρόβλεψη ότι η φωτιά όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις θα καίει υπόγεια για πολλές ώρες (αν όχι μέρες) ακόμα.

Το βίντεο που ακολουθεί αποτυπώνει το μέγεθος και το τι συνέβη χτες το βράδυ και είναι μέχρι την ώρα που άδειασε πρώτη φορά από νερό το όχημα της πυροσβεστικής και ανεχώρησε για ανεφοδιασμό.

Η πυροσβεστική Ελευθερούπολης διεξάγει έρευνα για τα αίτια της φωτιάς.
Όσο για ευθύνες………. τι να πει κανείς; Πολλές φορές έγινε λόγος για αυτόν τον παράνομο σκουπιδότοπο που λειτουργούσε εκεί τα τελευταία χρόνια……..

   

0
0
X
+
error: Content is protected !!