Παρουσία της τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνας Νοτοπούλου
Τηλεδιάσκεψη με Φορείς Τουρισμού της Καβάλας είχε η Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου σε συνέχεια των επαφών με ανθρώπους του τουριστικού κλάδου που πλήττονται βάναυσα από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού.
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε η Βουλευτής Καβάλας ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου, ο Θ.Μπόνος (Συντονιστής Νομαρχιακής Σύριζα Καβάλας) Κ. Μορφίδης πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, ο Μ. Δέμπας (Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Καβάλας), Π. Παρασχούδης ( Πρόεδρος Ξενοδόχων Θάσου), Α. Μήτζαλης (Πρόεδρος Ξενοδόχων Καβάλας), Γ. Μαρκιανός ( Πρόεδρος Ενοικιαζόμενων Δωματίων Θάσου) Π. Κουτσόγλου (Μέλος Δ.Σ Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας και ιδιοκτήτης Τουριστικού Πρακτορείου), Κ. Φραγκιόγλου (Τουριστικός πράκτορας) Α. Μπίλιας Τουριστικός Πράκτορας και Π. Αρανίτης
συντονιστής Τμήματος Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ.
Η εξάπλωση του κορονοϊού παγκοσμίως πλήττει ιδιαίτερα τον τουρισμό, που για την χώρα μας ιδιαίτερα συνιστά τον βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας.
Οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τις επιπτώσεις στον κλάδο του τουρισμού, για τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που κινδυνεύουν να χαθούν αλλά και για τη βιωσιμότητα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.
Εξέφρασαν επιφυλάξεις για τα πρωτόκολλα λειτουργίας και πως αυτά θα μπορέσουν να εφαρμοστούν άμεσα όταν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές αλλά ούτε και έχει ανακοινωθεί μέχρι σήμερα κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο.
Επιπλέον εξέφρασαν αγωνία και ανησυχία για τους εποχικά εργαζόμενους που δεν έχουν τα απαιτούμενα ένσημα για επίδομα ανεργίας και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.
Η Κατερίνα Νοτοπούλου αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να μείνει όρθιος ο τουριστικός κλάδος και οι εργαζόμενοι που όλα τα προηγούμενα χρόνια στήριξαν τον ελληνικό τουρισμό.
Υπογράμμισε την ανάγκη στοχευμένων πολιτικών στήριξης για να κρατηθούν όρθιες οι επιχειρήσεις με ένα μεγάλο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού από το Κράτος, για την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, με έμφαση σε προγράμματα νεολαίας, ειδικά σε ηλικίες μέχρι 30 ετών, όπως επίσης και την αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΤ και την
αναμόρφωση της στρατηγικής προβολής της χώρας.
Τα μέτρα στήριξης τα οποία προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες και τα αιτήματα των φορέων του Τουρισμού.
«Χρειάζεται γενναίο πακέτο μέτρων, να δοθεί ρευστότητα και κεφάλαια κίνησης στον επιχειρηματία» τόνισε η Τομεάρχης Τουρισμού και επανέλαβε πως ο Τουρισμός είναι η δύναμη της χώρας και η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει εμπράκτως τον κλάδο, το προϊόν και κυρίως τους ανθρώπους του Τουρισμού.

Καβάλα 24/04/2020
Γραφείο Τύπου
ΣΥΡΙΖΑ
Καβάλας

0
0
X
+
error: Content is protected !!