Δελτίο Τύπου

Ο αγώνας των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας δικαιώνεται! Η σημερινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας κρίνει ως παράνομη τη διαδικασία των ομαδικών απολύσεων που ακολούθησε η διοίκηση Λαυρεντιάδη, μετά την παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας από την γ.γ. του Υπ. Εργασίας Άννα Στρατινάκη.
Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε ότι οι απολύσεις είναι παράνομες, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να επιστρέψουν στην εργασία τους, να τους καταβληθούν μισθοί υπερημερίας, ενώ η απόφαση διαβιβάζεται στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, προκειμένου να ερευνήσει την τέλεση απάτης με συνολική ζημιά άνω των 120.000 ευρώ.
Επιπρόσθετα, επιβεβαιώνεται ότι ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης βρίσκεται πίσω από όλες τις παρένθετες εταιρείες, χρησιμοποιώντας την παράνομη διαδικασία δημιουργίας παρένθετων εταιρειών, με την πλήρη ανοχή και κάλυψη της ΝΔ και κυρίως του Υπουργείου Εργασίας και Οικονομικών. Το εργοστάσιο λειτουργεί παραβατικά, εις βάρος της τοπικής κοινωνίας και του ελληνικού δημοσίου.
Η Κυβέρνηση προτίθεται να ερευνήσει το- με την βούλα του δικαστηρίου- σκάνδαλο εις βάρος του ελληνικού δημοσίου; Θα κινηθεί άμεσα εναντίον του Λαυρεντιάδη, ο οποίος τελεί «απάτη κατ’ εξακολούθηση»; Τι έχουν να δηλώσουν οι τοπικοί κυβερνητικοί βουλευτές; Θα συνεχίζουν να κάνουν τα στραβά μάτια στην παρανομία Λαυρεντιάδη;
Θα παραιτηθεί η γενική γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας κ. Στρατινάκη, η οποία παραβίασε την εργατική νομοθεσία και ενέκρινε τις ομαδικές απολύσεις, οι οποίες κρίθηκαν ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ από τα ελληνικά δικαστήρια;
Η Ν.Ε. Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ

0
0
X
+
error: Content is protected !!