Εξιχνιάστηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Παγγαίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, τέσσερις (4) διαρρήξεις επιχειρήσεων και μία (1) κλοπή οχήματος, που διαπράχθηκαν νυχτερινές ώρες της 3/4-9-2019, σε οικισμούς των Σερρών και της Καβάλας.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 19χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε ο 19χρονος, ενεργώντας από κοινού με άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς του, αφαίρεσαν αρχικά από τη Σησαμιά Σερρών ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ενώ στη συνέχεια, κινούμενοι με το παραπάνω όχημα, μετέβησαν στη Νιγρίτα Σερρών, στο Κοκκινόχωμα και την Ελευθερούπολη Καβάλας, όπου διέρρηξαν τέσσερις (4) επιχειρήσεις.

Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων αφαίρεσαν από το εσωτερικό των τριών επιχειρήσεων, κοσμήματα, ένα μηχάνημα εξέτασης κοσμημάτων, πλήθος πακέτων τσιγάρων – συσκευασιών καπνού και διάφορα χρηματικά ποσά, ενώ στη μία περίπτωση δεν πρόλαβαν να αφαιρέσουν οτιδήποτε, καθόσον έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.

Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς το αφαιρεθέν όχημα, το οποίο εγκατέλειψαν οι δράστες ύστερα από τροχαίο ατύχημα σε περιαστική Οδό των Σερρών.
Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων κοσμημάτων, πακέτων τσιγάρων, συσκευασιών καπνού και χρημάτων, καθώς και το μηχάνημα εξέτασης κοσμημάτων, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.

Κατασχέθηκε επίσης το αφαιρεθέν όχημα, το οποίο επίσης αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Παγγαίου.

0
0
X
+
error: Content is protected !!