ΣΥΝΕΚ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι ΣΥΝΕΚ Καβάλας διαμαρτύρονται έντονα για τη στάση του μέλους της ΝΟΔΕ Καβάλας κ. Φραντζεσκάκη, ο οποίος σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης κατηγόρησε για φιλοκυβερνητική προπαγάνδα εκπαιδευτικό της πόλης μας, στηριζόμενος σε απολύτως ψευδείς πληροφορίες. Συγκεκριμένα ο κ. Φραντζεσκάκης ανήρτησε στη σελίδα του στο Facebook1 τα παρακάτω :


Παράλληλα, καταδικάζουμε απερίφραστα την αναπαραγωγή της κατηγορίας, συνοδευόμενη με απολύτως αβάσιμα υπονοούμενα και ψεύδη, στην ηλεκτρονική εφημερίδα του κ. Γιάννη Χλώρου, η οποία αλιεύει τις «ειδήσεις» που δημοσιεύει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς βεβαίως να ερευνά ούτε και να διασταυρώνει, ως οφείλει.
Ο συντάκτης μάλιστα του δημοσιεύματος προχωρεί και σε συστάσεις γράφοντας επί λέξει : «Δεν ξέρω τι θα γίνει με τη συγκεκριμένη καθηγήτρια, αλλά πρέπει να απομακρυνθεί από την τάξη που διδάσκει γιατί είναι επικίνδυνη».2
Ωστόσο, μετά από διερεύνηση του ζητήματος από τη Δ.Δ.Ε. Καβάλας απεκαλύφθη ότι :
 Τα ερωτήματα που ετέθησαν αφορούν στο μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής και όχι στην Έκθεση
 Η διατύπωσή τους ήταν η εξής :
1. Γιατί η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να ψηφιστεί στη Βουλή;
2. Ποια βασική προϋπόθεση πρέπει να συντρέχει προκειμένου μια κυβέρνηση να μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά;
Η ΔΔΕ Καβάλας δια στόματος του Διευθυντή της κ. Α. Βαγενά, δήλωσε πως «δεν διαπιστώθηκε τίποτε επιλήψιμο, το τεστ αφορούσε τη θεματολογία του μαθήματος και εστίαζε στις διαδικασίες που προβλέπονται στη Βουλή και στις προβλέψεις του Συντάγματος».
Ωστόσο η ΝΟΔΕ Καβάλας έσπευσε να στηρίξει το μέλος της εκτοξεύοντας εμμέσως κατηγορίες περί εσκεμμένης διατύπωσης των θεμάτων και προπαγανδιστικής διάθεσης. Επιπλέον, προχώρησε σε υποδείξεις προς την εκπαιδευτικό για το πώς πρέπει να κάνει τη δουλειά της, πώς πρέπει να διατυπώνει τα θέματα και πόσο προσεκτική πρέπει να είναι, καθώς πλάθει παιδικές και εφηβικές ψυχές.3
Θεωρούμε ότι όλα τα παραπάνω δεν συνιστούν απλώς επιπόλαιη συμπεριφορά, αλλά απόπειρα σπίλωσης του ήθους των εκπαιδευτικών του δημόσιου σχολείου και επίθεση στην επιστημονική τους επάρκεια. Η διασπορά ψευδών κατηγοριών και η σπίλωση προσωπικοτήτων εκτιμούμε ότι αποτελεί εκτός των άλλων και απειλή για τη δημοκρατία.
Δηλώνουμε ότι στεκόμαστε δίπλα σε όλους τους εκπαιδευτικούς που απειλούνται από τις φασίζουσες επιθέσεις των fake news.
Καλούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα να προτάξει την επιστημονική και παιδαγωγική της συγκρότηση, για να αντιμετωπίσει όλους όσοι χρησιμοποιούν το ψέμα και τη συκοφαντία, προκειμένου να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη.

X
+
error: Content is protected !!