“Συναγερμός” σήμανε σήμερα   σε ένα από τα Εξεταστικά Κέντρα  της χώρας, όταν ένας υποψήφιος  παραπονέθηκε ότι έχει πονοκέφαλο. Ακολούθησε θερμομέτρηση και κατά τη θερμομέτρηση του υποψηφίου διαπιστώθηκε ότι είχε δέκατα.

Το Εξεταστικό Κέντρο βρίσκεται σε περιοχή που ήδη έχουν εκδηλωθεί κρούσματα Κορωνοϊού.

Στο Εξεταστικό Κέντρο μετέβησαν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ο Επόπτης Πανελλαδικών Εξετάσεων της Πειφέρειας, ενώ υπήρξε επικοινωνία με την Εκπρόσωπο  του ΥΠΑΙΘ για θέματα COVID-19   Αναστασία Γκίκα, Γεν. Γραμματέας Α΄θμιας, Β΄θμιας Εκπ/σης και Ειδικής Αγωγής .

To esos επικοινώνησε με τον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης, ο οποίος μας επιβεβαίωσε τα παραπάνω.

Τα συμπτώματα του υποψηφίου   θεωρήθηκαν  συμβατά  με λοίμωξη COVID-19,  και ακολουθήθηκαν οι παρακάτω ενέργειες:

Ενημερώθηκε  ο υπεύθυνος κρουσμάτων της Λυκειακής Επιτροπής ήκαι  ο Πρόεδρος του Ειδικού Εξεταστικού Κέντρου, ο ΕΟΔΥ και η Εκπρόσωπος του ΥΠΑΙΘ για θέματα COVID-19 κα Αναστασία Γκίκα, Γεν. Γραμματέας Α΄θμιας, Β΄θμιας Εκπ/σης και Ειδικής Αγωγής .

Ο υπεύθυνος κρουσμάτων της Λυκειακής Επιτροπής επικοινώνησε με την οικογένεια του ύποπτου  κρούσματος  για την ασφαλή απομάκρυνσή του υποψηφίου από το Εξεταστικό Κέντρο.  

Αναμένεται εφόσον κριθεί αναγαίο, με εντολή του οικείου Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να ακολουθήσει:

Επιμελής καθαρισμός χώρου και επιφανειών με απολυμαντικό υγρό (σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ) μετά την αναχώρηση του υποψηφίου  με χρήση εξοπλισμού ατομικής προστασίας.

Προβλέπεται ιατρική αξιολόγηση και σύμφωνα με την κρίση του θεράποντος ιατρού, εφόσον ο υποψήφιος κριθεί ιατρικά ότι   εμφανίζει συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19, θα πρέπει να γίνει κατά προτεραιότητα μοριακό διαγνωστικό τεστ.

Εν αναμονή του αποτελέσματος, εφόσον γίνει τεστ , ο υποψήφιος   παραμένει σε απομόνωση, σε καλά αεριζόμενο δωμάτιο .

Εάν επιβεβαιωθεί ως  κρούσμα ο  υποψήφιος, δεν μπορεί να συνεχίσει να συμμετέχει στη διαδικασία των εξετάσεων και με αίτησή του θα μπορέσει να συμμετάσχει στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου. Επιπρόσθετα τίθεται σε καραντίνα με επιτήρηση 10 ημερών.

Οι υποψήφιοι και οι εκπαιδευτικοί της ίδιας αίθουσας του εξεταστικού κέντρου εάν διαγνωστεί επιβεβαιωμένο κρούσμα  συνεχίζουν κανονικά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, με οδηγίες για στενή παρακολούθηση της υγείας τους. ΠΗΓΗ

0
0
X
+
error: Content is protected !!