Σε συνέχεια των συναντήσεων με αλιευτικούς φορείς της περιοχής, η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τάνια Ελευθεριάδου συναντήθηκε με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Αλιευτικής Πολιτικής της ΑΜ-Θ Ανδρέα Καραγιώργη, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αλιείς της ΠΕ Καβάλας.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο της αλιείας, λόγω της αύξησης του λειτουργικού κόστους με την ανεξέλεγκτη αύξηση της τιμής του πετρελαίου, των επιπτώσεων της εμφάνισης πλακτόν στο Θρακικό Πέλαγος από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούλιο του προηγούμενου έτους, καθώς και των υψηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν στην περιοχή με αποτέλεσμα τη μείωση των ιχθυαποθεμάτων (με τραγικές συνέπειες για τις καλλιέργειες μυδιών), της μεγάλης μείωσης των αποθεμάτων λόγω υπεραλίευσης (κυρίως στις ποσότητες κουτσουμούρας, μπακαλιάρου, χταποδιού, γάμπαρης), καθώς και της χαμηλής αξίας αλιεύματος για τους αλιείς, με την ταυτόχρονη διατήρηση των υψηλών τιμών για τους καταναλωτές.

Επιπρόσθετα, συζήτησαν για τη σημασία στήριξης των αλιέων μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, με σκοπό την παύση αλιευτικής δραστηριότητας ώστε να αυξηθούν τα ιχθυοαποθέματα, καθώς και τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για την «αποκατάσταση» των μαζικών θανάτων μυδιών και γόνου σε μυδοκαλλιέργειες. Ο κ. Καραγιώργης ενημέρωσε για τις κινήσεις που έκανε και σχεδιάζει να κάνει, με σκοπό την πίεση των αρμόδιων Υπουργείων για να δοθεί λύση στο τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Από την πλευρά της, η κ. Ελευθεριάδου σημείωσε ότι το προσεχές διάστημα θα κινηθεί κοινοβουλευτικά, ώστε να λάβει τις απαραίτητες απαντήσεις σχετικά με τις προθέσεις των αρμόδιων υπουργείων, σχετικά με τα δίκαια αιτήματα των αλιέων της περιοχής. Οι δυο τους συμφώνησαν να ενισχύσουν την άριστη μεταξύ τους συνεργασία, με σκοπό την ικανοποίηση των αναγκών των ανθρώπων που ζουν από την θάλασσα και την ταυτόχρονη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.

Η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.
Τάνια Ελευθεριάδου

0
0
X
+
error: Content is protected !!