Συνάντηση Δημάρχου Παγγαίου με μέλη των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π.Ε. Καβάλας

Συνάντηση ενημέρωσης είχαν το απόγευμα της Δευτέρας 16 Οκτωβρίου στελέχη του κινήματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Καβάλας, με τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φ. Αναστασιάδη.
Συζητήθηκαν θέματα με αντικείμενο την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου Παγγαίου, όπως η πορεία υλοποίησης των ήδη δημοπρατημένων έργων του βιολογικού καθαρισμού των οικισμών του Παγγαίου και της παραλίας Οφρυνίου, η έγκριση της εκτέλεσης των έργων αποχέτευσης των οικισμών στην παράλια ζώνη του Δήμου, οι μελέτες, σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, για την αποτροπή και αποκατάσταση της διάβρωσης που παρατηρείται στις ακτές της παράλιας ζώνης, ο σχεδιασμός για το αρδευτικό δίκτυο από τον ποταμό Στρυμόνα προς τον πρώην Δήμο Ορφανού αλλά και προτάσεις για το ζήτημα της παραχώρησης στον Δήμο της πρώην Λέσχης Αξιωματικών στην Ελευθερούπολη.
Ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης, η οποία διήρκησε πάνω από μία ώρα, αφορούσε τις προοπτικές εκμετάλλευσης του γεωθερμικού πεδίου του Δήμου Παγγαίου και τις μελέτες που βρίσκονται πλέον στο στάδιο της κατάρτισης.
Προοπτικές εκμετάλλευσης που δεν περιορίζονται μόνο στην δημιουργία θερμοκηπίων, αλλά επεκτείνονται στην τηλεθέρμανση οικισμών και της παράλιας ζώνης, καθώς επίσης και της πιστοποίησης της ιαματικής ιδιότητας των υπόγειων υδάτων του πεδίου, με τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την υλοποίηση των σχεδιασμών, να έχουν ήδη εντοπιστεί.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την δέσμευση των στελεχών του κινήματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για την προώθηση του συνόλου των ζητημάτων που συζητήθηκαν, τόσο προς τα κεντρικά όργανα του κινήματος, ώστε να αποτελέσουν μέρος της πρότασης για τη στήριξη των αναπτυξιακών προοπτικών του Δήμου Παγγαίου στο επικείμενο συνέδριο της Περιφέρειας ΑΜΘ, όσο και προς την κυβέρνηση για την παροχή λύσεων σε ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο.

Εκ της Συντονιστικής Επιτροπής
Π.Ε. Καβάλας

ΓΡΑΨΤΕ ΣΧΟΛΙΑ
0
απογοήτευση 0
1,001 προβολές
X
+