Δελτίο Τύπου
Της 8ης Ιουνίου 2022
Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ.Νικόλαο Δούκα, στον οποίο εξέθεσε μία σειρά ζητημάτων που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής παρουσίασε φωτογραφικό υλικό των σοβαρότατων ζημιών που προκλήθηκαν σε εγκαταστάσεις θερμοκηπίων και σε διάφορες παραγωγές της ευρύτερης περιοχής της Καβάλας από τη χθεσινή σφοδρή καταιγίδα και ζήτησε την άμεση καταγραφή τους από την τοπική Υπηρεσία του ΕΛΓΑ, ώστε να αποζημιωθούν οι πληγέντες το συντομότερο δυνατό.

Επίσης, ο Βουλευτής αναφέρθηκε εκτενώς και στο πρόβλημα των πυρηνόκαρπων και των αχλαδιών, ενώ έθιξε και το ζήτημα της άμεσης αποζημίωσης των παραγωγών σόγιας και ξηρών φασολιών Καβάλας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και πάλι στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί σόγιας των περιοχών Κρηνίδων και Λυδίας της Π.Ε. Καβάλας, οι οποίοι, παντελώς αναίτια και άδικα, αποστερούνται την αποζημίωση του ΠΣΕΑ 2019, επειδή (κτηματολογικά) τα αγροκτήματα τμήματος του Κάμπου Κρηνίδων-Λυδίας (περίπου 1500 στρέμματα) ανήκουν στην Π.Ε. Δράμας.
Επιπλέον, ζητήθηκε από το Βουλευτή να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα της καταβολής των αποζημιώσεων των αγροτών του Νέστου που επλήγησαν από τις πλημμύρες του 2018.

Επιπροσθέτως, ο Βουλευτής αιτήθηκε τις άμεσες αποζημιώσεις των καλλιεργειών αμυγδαλιάς, οι οποίες είχαν πληγεί σε σημαντικότατο βαθμό ιδίως στην περιοχή Οφρυνίου του Δήμου Παγγαίου, καθώς και των σταφυλιών στην περιοχή του Παγγαίου, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα των παραγωγών και του Βουλευτή.

Έξαλλου, για μία ακόμη φορά, ο Βουλευτής έθεσε υπ’ όψιν και του Αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ το κρίσιμο ζήτημα της αντιχαλαζικής προστασίας, ζητώντας να τοποθετηθούν ραντάρ και επίγειοι αντιχαλαζικοί σταθμοί εδάφους και εγκαταστάσεις μπαλονιών.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης ευχαριστεί θερμά τον Αντιπρόεδρο για το ενδιαφέρον που επέδειξε και εκφράζει την πεποίθησή του πως σύντομα τα ζητήματα που τέθηκαν θα επιλυθούν.
Με εκτίμηση,

Γιάννης Πασχαλίδης
Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

0
0
X
+
error: Content is protected !!