Ο Βουλευτής Π.Ε Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης συναντήθηκε χθες με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ.Χρήστο Τριαντόπουλο, ο οποίος είναι αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τριαντόπουλος ήταν επικεφαλής του ειδικού κυβερνητικού κλιμακίου κατά την επίσκεψή του στις 4.7.2022 στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Παγγαίου.
Κύριο θέμα συζήτησης μεταξύ των δύο ανδρών αποτέλεσε η ολοκληρωτική καταστροφή αμπελιών, ελαιόδεντρων, αμυγδαλιών και πολλών άλλων καλλιεργειών σε πολλές περιοχές του Δήμου Παγγαίου, οι οποίες επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έλαβαν χώρα τον Ιούνιο. Ο Βουλευτής μετέφερε στον Υφυπουργό την απόγνωση, στην οποία έχουν περιέλθει οι πληγέντες παραγωγοί και τους προβληματισμούς τους σχετικά με την διαδικασία των αποζημιώσεων.
Ο Υφυπουργός ενημέρωσε το Βουλευτή ότι θα προκαλέσει άμεσα νέα συνάντηση με τους αρμοδίους φορείς που είχαν επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές για να συζητήσουν τις εξελίξεις επί του ζητήματος ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αποζημίωσης των παραγωγών, μετά την υποβολή των πορισμάτων των γεωπόνων του τοπικού υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Καβάλας.
Ένα ακόμη θέμα που συζητήθηκε ήταν η τραγική πτώση του αεροσκάφους τύπου Antonov στην περιοχή των Τεναγών και η καταστροφή που έχει προκληθεί στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις.
Ο Υφυπουργός ανέφερε ότι βρίσκεται εν αναμονή του πορίσματος της Περιφέρειας, συγχρόνως δε ειδικοί ερευνητές του Μπενάκειου Ιδρύματος θα επισκεφθούν άμεσα την περιοχή για να διεξάγουν έρευνες και αναλύσεις τόσο του εδάφους και του νερού όσο και των καλλιεργειών. Επιπλέον, κλιμάκιο ειδικών εμπειρογνωμόνων των συναρμόδιων Υπουργείων θα μεταβεί στην περιοχή, όπου σε συνεργασία με τους αρμοδίους του τοπικού υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Καβάλας θα προβούν σε οριοθέτηση της περιοχής και εκτίμηση των ζημιών. Επιπροσθέτως, στελέχη των συναρμόδιων Υπουργείων σε συνεργασία με το Δήμο Παγγαίου θα αποκαταστήσουν το δίκτυο άρδευσης, που καταστράφηκε λόγω της πτώσης του αεροσκάφους.
Ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν άμεσα εξελίξεις επί των ζητημάτων που συζητήθηκαν καθώς και ότι θα δοθούν αποζημιώσεις στους παραγωγούς των οποίων οι καλλιέργειες καταστράφηκαν μέσω προγραμμάτων de minimis.
Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε: « Θερμές ευχαριστίες προς τον Υφυπουργό για την τόσο εποικοδομητική συνάντηση. Είμαι βέβαιος ότι γίνονται όλες οι κατάλληλες ενέργειες, ώστε να δοθούν άμεσες λύσεις.»
Με εκτίμηση,

Γιάννης Πασχαλίδης
Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

0
0
X
+
error: Content is protected !!