Καλοκαιρινό ωράριο αποκομιδής απορριμάτων (συλλογή από τον παραλιακό δρόμο και του εμπορικού κέντρου το αργότερο μέχρι τις 09:00)
Αυστηρή εφαρμογή του υφιστάμενου κανονισμού καθαριότητας του ΔΗΜΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ
Α)Υποχρέωση των καταστημάτων εστίασης προμήθειας κάδων για οργανικά απορριματα .Οι συγκεκριμένοι κάδοι θα βρίσκονται εντός των καταστημάτων και θα βγαίνουν έξω από το κατάστημα με το κλείσιμο αυτού.
Β)Απομάκρυνση πάσης φύσεως άχρηστων υλικών και αντικειμένων από τους κοινόχρηστους χώρους που βρίσκονται μπροστά από καταστήματα που δεν μισθώνουν τον αντίστοιχο χώρο.
Γ)Όσα καταστήματα δεν λειτουργούν ή αναστέλουν την λειτουργία τους τους χειμερινούς μήνες είτε τους θερινούς, υποχρεωτικά θα αφήνουν τον αντίστοιχο κοινόχρηστο χώρο μπροστά από τα καταστήματά τους άδειο και δεν θα μετατρέπουν αυτόν σε αποθηκευτικό χώρο.

Τοποθέτηση επιπλέον κάδων μικροαπορριμάτων με καπέλο στον παραλιακό πεζόδρομο και δρόμο ως και τα ΚΑΑΥ αλλά και στους πίσω δρόμους του εμπορικού κέντρου
Αντικατάσταση –διόρθωση σε πολλά παγκάκια τα οποία πλέον είναι ακατάλληλα και επικίνδυνα
Αμεση αντικατάσταση του παλιού ελαττωματικού φωτισμού στον παραλιακό πεζόδρομο.
Έναρξη πεζοδρόμησης οδού Νίκης από 10 Ιουνίου.Σταθερή και ευκρινής σήμανση ότι ο οδός πεζοδρομείται τις βραδυνές ώρες.Τ α σαββατοκύριακα όταν η επιστροφή από αμμολόφους είναι μεγάλη η οδός Νίκης να κλείνει έστω μια ώρα αργότερα ώστε να διευκολύνονται τα οχήματα που επιστρέφουν.

Παρεμβάσεις στις οδούς Κύπρου και Μεγάλου Αλεξάνδρου οι οποίες δέχονται όλα τα αυτοκίνητα λόγω της πεζοδρόμησης της οδού Νίκης τους θερινούς μήνες.
Επαρκής φωτισμός,διαβάσεις και ράμπες αναπήρων εώς ότου προγραμματιστεί ανάπλαση αυτών μελλοντικά.
Για την οδό Αγ.Νικολάου προτείνουμε πιλοτικά την μονοδρόμηση αυτής με κατεύθυνση προς τα πάνω ή την αυστηρή τήρηση του ΚΟΚ όσον αφορά το παράνομο παρκάρισμα ακόμη και πάνω στα πεζοδρόμια.
Φωτισμός και διαγράμμιση θέσεων στάθμευσης στα Πεύκα. Φωτισμός και διαγράμμιση στον χώρο σταθμευσης στο νηπιαγωγείο της οδού Νίκης κάτω από το κατάστημα ‘’Φραγκόκοτα΄΄ . Δημιουργία χώρων στάθμευσης σε ανεκμετάλευτα ιδιωτικά οικόπεδα δίνοντας αντισταθμιστικά οφέλη στους ιδιοκτήτες για όσο θα λειτουργούν ως χώροι στάθμευσης.
Φωτισμός στο νησάκι και στην Ανακτορούπολη.
Τερματισμός των έργων έγκαιρα στον κόμβο του Αγίου Ανδρέα .
Θεωρούμε τα παραπάνω εφικτά ώστε να προχωρήσετε στην εφαρμογή τους.Το δε κόστος αυτών δεν είναι απαγορευτικό και σε πολλά από αυτά είναι μηδενικό ως αμελητέο.Το μόνο που μένει είναι η πολιτική βούληση του ΔΗΜΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του κέντρου και της παραλιακής ζώνης ώστε σταδιακά να εφαρμόσετε και άλλες παρεμβάσεις.

Πιστεύουμε ότι ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΊΟΥ είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει σε εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης η οποία θα λύσει προβλήματα ειδικά τους θερινούς μήνες .Ακόμη να φροντίσει οι εμπορικοί δρόμοι Μεγ.Αλεξάνδρου Αγ.Νικολάου ,25ης Μαρτίου ,Κύπρου και Φιλλίπου να είναι στις προτεραίρεότητες του όσον αφορά την ανάπλασή και βελτίωσή τους.

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Τάσσης Κωνσταντίνος Ανδρεάδης Αλέξανδρος

0
0
X
+
error: Content is protected !!