Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας εντάξεις έργων για την Παιδεία.

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» 2014-2020 που ανακοίνωσε Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Φέρες υπάρχουν 4 εντάξεις έργων για την Παιδεία. Μεταξύ αυτών την βελτείωση και αναβάθμιση του 2ου ∆ημοτικού Σχολείου Ελευθερούπολης.

Πρώτο την ένταξη της κατασκευής του νέου Λυκείου Φερών, προϋπολογισμού 3 εκατομμυρίων ευρώ, η κατασκευή του νέου Λυκείου στις Φέρες, έρχεται να καλύψει τις σχολικές ανάγκες του οικισμού αλλά και της ευρύτερης περιοχής, καθώς η λειτουργία του σχολείου γίνεται σήμερα σε λυόμενα προκατασκευασμένα κτίσματα στον αύλειο χώρο του υπάρχοντος Λυκείου, το οποίο έχει κριθεί επικίνδυνο. Το νέο Λύκειο θα είναι ένα σύγχρονο διώροφο κτίριο 1.262 τ.μ., που μαζί με τους εξωτερικούς χώρους θα έχει συνολική επιφάνεια 2.519 τ.μ., δυναμικότητας 150 μαθητών και θα διαθέτει όλους τους απαραίτητους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Το δεύτερο, ανακοίνωσε την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας το νέο κτίριο για το 1ο και 18ο Νηπιαγωγείο Αλεξανδρούπολης, προϋπολογισμού 1.375.000 ευρώ και αφορά την ανέγερση ενός νέου σύγχρονου κτιρίου, συνολικής δυναμικότητας 75 μαθητών, που θα στεγάσει το 1ο και το 18ο Νηπιαγωγείο Αλεξανδρούπολης, τα οποία σήμερα στεγάζονται σε μισθωμένα ακίνητα στο ισόγειο πολυκατοικιών με ανεπαρκείς υποδομές. Το κτίριο θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο όπου βρίσκονται σήμερα το 1ο και το 8ο ∆ημοτικό σχολείο της πόλης.

Το τρίτο αφορά κτίριο με νέες αίθουσες για το Γυμνάσιο-Λύκειο Λιμένα Θάσου Το έργο, προϋπολογισμού 560.000
ευρώ, προβλέπει την κατασκευή ενός σύγχρονου διώροφου κτιρίου με δύο αίθουσες διδασκαλίας και βοηθητικούς χώρους συνολικού εμβαδού 306 τ.μ. που θα περιλαμ- βάνει ασανσέρ για ΑμεΑ καθώς και σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας.

Και τέταρτο έργο που εντάχθηκε αφορά την Βελτίωση και αναβάθμιση του 2ου ∆ημοτικού Σχολείου Ελευθερούπολης Το έργο, προϋπολογισμού 328.500 ευρώ, αφορά στη βελτίωση και γενική αναβάθμιση του διατηρητέου αρχικού κτιρίου του 2ου ∆ημοτικού Σχολείου Ελευθερούπολης με επεμβάσεις στους εσωτερικούς και εξωτερικούς του χώρους, όπως αντικατάσταση δαπέδων και κουφωμάτων, θερμομόνωση στέγης, ηλεκτρομηχανολογικές και οικοδομικές εργασίες, ανακαίνιση του κτιρίου του αύλειου χώρου κτλ.

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
1,061 προβολές
X
+