Για μια ακόμη χρονιά επιβεβαιώνονται οι φόβοι και οι προβληματισμοί μας σχετικά με τα πλημμυρικά φαινόμενα στα Τενάγη των Φιλίππων, στον πιο εύφορο κάμπο της Χώρας μας!

Η παράταξή μας «Σωστή Επιλογή» έχει επισημάνει επανειλημμένα ότι θα πρέπει ο Δήμος Παγγαίου και η Δημοτική Αρχή να αναλάβει μια ουσιαστική πρωτοβουλία, ώστε να επισημανθεί το πρόβλημα των πλημμυρικών φαινομένων και να βρεθεί μια ουσιαστική λύση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Μια παρατεταμένη πρώιμη Φθινοπωρινή καταιγίδα, ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο, ήταν αυτή τη φορά ικανό να χτυπήσει το πρώτο ηχηρό κουδούνι, για το τι μπορεί να ακολουθήσει στο διάβα του Χειμώνα…

Οι Αγρότες μας έμειναν να κοιτούν αποσβολωμένοι τις σοδειές τους να κολυμπούν στον πλημμυρισμένο κάμπο, να προβληματίζονται πως θα μπορέσουν να τις μαζέψουν, αγανακτισμένοι να μην γνωρίζουν αν θα πάρουν τους κόπους τους πίσω, ενώ βλέπουν όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με μια απίστευτη απάθεια να παρακολουθούν για τα όσα συμβαίνουν στα Τενάγη.

Προσπαθούν μάλιστα απεγνωσμένα να κρυφτούν πίσω από τις ευθύνες τους, επιρρίπτοντας το φταίξιμο ο ένας στον άλλον, ενώ η Δημοτική Αρχή του Δήμου Παγγαίου το μόνο που βρήκε να ανακοινώσει, είναι ότι τηλεφώνησε στον ΕΛΓΑ να επιληφθεί του προβλήματος για να αποζημιώσει τους Αγρότες μας που καταστράφηκαν!

Πόσο υποκριτικό αλήθεια, πόσο ανεύθυνο, πόσο ανάλγητο!

Θα έπρεπε να ντρέπεται ο Δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, που προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι χρήσιμος, γιατί για μια ακόμη φορά ως Πόντιος Πιλάτος, νίπτει τας χείρας του και επιδερμικά ασχολείται με το Μέγα Κεφάλαιο του Δήμου μας που είναι …ο αγροτικός τομέας!

Θα του ξαναθυμίσουμε την ίδια πρόταση που του είχαμε κάνει ως παράταξη το 2020!

Εδώ και τώρα, θα πρέπει να γίνει η συνάντηση με τους συναρμόδιους Δήμους που συνορεύουν με τα Τενάγη των Φιλίππων, με την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους μας, κάθε αρμόδιο παράγοντα και να ληφθούν αποφάσεις που θα καθορίζουν σαφές χρονοδιάγραμμα αντιμετώπισης της κατάστασης!

Να μην αφήσουμε με την αδιαφορία και της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Παγγαίου, να ξαναγίνουν τα Τενάγη λίμνη, και οι λιγοστοί Αγρότες μας εκ νέου μετανάστες, ενώ ο πρωτογενής τομέας ουραγός για την ανάπτυξή της περιοχής μας.

Ας αναλάβουν κάποιοι άλλοι τις ευθύνες (Υπουργός, Βουλευτές, Περιφερειάρχης) και ας κάνουν αυτό που δεν έχει καν ξεκινήσει ο Δήμος Παγγαίου με την Δημοτική του Αρχή.

Διάλογο, πίεση και λύσεις!

Για την ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ για τον ΔΗΜΟ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

Ο επικεφαλής της παράταξης

Δημήτρης Μπαταλογιάννης

Ελευθερούπολη, 26 Οκτωβρίου 2021.

1
0
X
+
error: Content is protected !!