Όσοι περιμένετε την ανάπτυξη και εξελίξεις στα Λουτρά Ελευθερών ή εξελίξεις για το πολυσυζητημένο γεωθερμικό πεδίο Ακροποτάμου στην παραλιακή ζώνη του Δήμου Παγγαίου μεταξύ της περιοχής των Λουτρών Ελευθερών και της παραλίας της Κάριανης να κρατάτε πλέον μικρό καλάθι.

Η υφαρπαγή των ιαματικών πηγών των δήμων από την κυβέρνηση και στην απόδοση τους στη ανώνυμη εταιρεία υπό τον έλεγχο του Κράτους « Ιαματικές Πηγές Ελλάδας – Ι.Π.Ε. Α.Ε.» τινάζει στον αέρα πολλές επενδύσεις των δήμων.

Στον αέρα και η επένδυση του Γεωθερμικού πεδίου Ακροποτάμου.

Διαβάστε τι είχε εξαγγείλει σχετικά ο Φίλιππος Αναστασιάδης το 2019 προεκλογικά σχετικά με μεγάλη επένδυση θερμαλισμού, ιαματικού τουρισμού, λουτροθεραπείας και θαλασσοθεραπείας, μετά από συνάντηση του με Κινέζους επενδυτές. Στη συνάντηση μετείχαν ο Φίλιππος Αναστασιάδης και δύο επενδυτές, οι κ.κ. Jiang Qing Lin, πρόεδρος της Lei Xin Building Engineering Co Ltd. και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Xiamen Enterprises στο Πεκίνο, και Li Xiao Dong, ιδρυτής και πρόεδρος του Επαρχιακού Πολιτιστικού Προωθητικού Συνδέσμου του Guangdong Provincial και Εκτελεστικός Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δρόμου του Μεταξιού Ευρώπης-Κίνας. Περισσότερα ΕΔΩ.

Επειδή στο άρθρο γίνεται λόγος και για επένδυση Φαρμακευτικής Κάνναβης στην ίδια έκταση (Κάριανη) από Αμερικάνους επενδυτές, να πούμε για τον Νομό μας ότι η μόνη  επένδυση καλλιέργειας και εκμετάλλευσης Φαρμακευτικής Κάνναβής που εγκρίθηκε, αδειοδοτήθηκε και προχωρά με την πλήρη υποστήριξη και πλάτες του υφυπουργού εσωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη είναι σε εταιρία Ελλήνων και ξένων κυρίως Αμερικάνων επενδυτών με έδρα την Αθήνα και αφορά έκταση 50 στρεμμάτων στο ΒΙΠΕ Καβάλας το σχετικό ΦΕΚ  ΕΔΩ. 

Όσο για την τηλεθέρμανση από το γεωθερμικό πεδίο και γενικότερα ως ανανεώσιμη πηγή ενέργειας έργο ΕΣΠΑ 18.5 εκατ. ευρώ (για την ακρίβεια 19.094.617€ στο προεκλογικό φυλλάδιο ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ)  που ο δήμαρχος Παγγαίου Φιλ. Αναστασιάδης αποκαλούσε ώριμο και ότι θα ξεκινούσε το 2019 δεν έχει μπει ούτε μια βάνα μέχρι σήμερα. 

Για τα λουτρά Ελευθερών που όπως φαίνεται ότι ο Μακάριος Λαζαρίδης  για άλλους λόγους τα είχε αποκαλέσει Το ΕΛΛΗΝΙΚΌ της ΑΜΘ (ΕΔΩ), φαίνεται ότι άθελα του, είχε δίκιο αλλά από την ανάποδη, γιατί όσο βλέπουμε επένδυση στο Ελληνικό άλλο τόσο βλέπουμε και στα Λουτρά Ελευθερών και σίγουρα τώρα που οι πηγές περιήλθαν στον έλεγχο του Κράτους και έγιναν περιουσία των Ιαματικών Πηγών Ελλάδας – Ι.Π.Ε. Α.Ε.» όλα αλλάζουν.

13
7
X
+
error: Content is protected !!