Στη Βουλή έφερε το ζήτημα των σοβαρών καταγγελιών των γιατρών και των εργαζομένων του Νοσοκομείου Καβάλας η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τάνια Ελευθεριάδου.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών ΕΣΥ Ν. Καβάλας, σύμφωνα με την οποία η κατάσταση στη ΜΕΘ του Ιδρύματος είναι ζοφερή και αυτό ενισχύεται από τις ξαφνικές μετακινήσεις γιατρών (μέσω εφημεριών) στην αντίστοιχη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ξάνθης. Σε δηλώσεις τους, τόσο η πρόεδρος της ΕΓΕΣΥΚ όσο και η αντιπρόεδρος, κάνουν λόγω για burn out, γεγονός εξόχως ανησυχητικό αν αναλογιστεί κανείς την 100% πληρότητα της ΜΕΘ Covid- 19 του Νοσοκομείου και την έξαρση του τρίτου κύματος.
Επίσης, θεωρεί ότι είναι καταπέλτης η δήλωση της διευθύντριας της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Καβάλας, η οποία τονίζει ότι η Μονάδα έχει αποψιλωθεί από προσωπικό και λειτουργεί χάρη στην αυταπάρνηση των γιατρών. Σημειώνει, μάλιστα ότι η ΜΕΘ λειτουργεί με 6 εντατικολόγους και 26
νοσηλευτές, ενώ θα έπρεπε να λειτουργεί με 8 εντατικολόγους και 48 νοσηλευτές. Μάλιστα, επιβεβαιώνει ότι διακομίστηκαν τρεις ασθενείς με κορωνοϊό από το Νοσοκομείο Καβάλας στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ξάνθης.
Αναφέρεται, τέλος, στις σοβαρές καταγγελίες γιατρών του νοσοκομείου που κάνουν λόγο για αφόρητες πιέσεις και για απειλές για διενέργεια ΕΔΕ σε περίπτωση που μιλήσουν δημόσια.
Η κ. Ελευθεριάδου ρωτά τον Υπουργό Υγείας:
 αν είναι εν γνώσει του οι καταγγελίες γιατρών για απειλές και από ποιον προέρχονται αυτές,
 για ποιο λόγο δεν στελεχώθηκε με το απαραίτητο προσωπικό η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Καβάλας,
 πώς θα αντιμετωπίσει το λεγόμενο burn out των γιατρών, με δεδομένο ότι υπάρχει αρκετός δρόμος για να τελειώσει ο εφιάλτης του κορωνοϊού,
 αν προτίθεται να κάνει δεκτό το αίτημα των γιατρών και των νοσηλευτών, το οποίο κατέθεσε σε μορφή τροπολογίας και ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., για ένταξη τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.
Τάνια Ελευθεριάδου

2
0
X
+
error: Content is protected !!