Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προχώρησαν η βουλεύτρια Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου και η τομεάρχης Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεανώ Φωτίου, σχετικά με τα όσα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας για δύο δομές στην ΠΕ Καβάλας. Πρόκειται για την ψυχιατρική κλινική στη Νικήσιανη και για το Προκόπειο Γηροκομείο ιδιοκτησίας Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, στις οποίες εντοπίζεται μεγάλος αριθμός κρουσμάτων και δυσανάλογη πληροφόρηση σχετικά τον αριθμό των κρουσμάτων και των θυμάτων, της διαδικασίας ιχνηλάτησης κτλ.
Σε ό,τι αφορά την κλινική, γίνεται αναφορά σε τοπικά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για υγειονομική βόμβα, καθώς έχουν ασθενήσει τουλάχιστον 40 άτομα σχετιζόμενα με τη δομή, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για θανάτους 4 τροφίμων. Μάλιστα, μέχρι σήμερα ελάχιστα είναι αυτά που έχουν γίνει γνωστά, αν και η γύρω περιοχή βίωσε το προηγούμενο διάστημα έξαρση της πανδημίας.
Για την περίπτωση του Προκοπείου Γηροκομείου, αναφέρονται τα εξής:
«Την προηγούμενη εβδομάδα εντοπίστηκαν 30 κρούσματα (σήμερα υπερβαίνουν τα 50), ενώ σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες τρεις ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και ένας εξ αυτών, ηλικίας 86 ετών, εξέπνευσε. Μάλιστα, συγγενής του θύματος κατήγγειλε δημοσίως το ίδρυμα για έλλειψη πληροφόρησης και συσκότιση γύρω από τον χαμό του αγαπημένου τους προσώπου. Τα κρούσματα εντοπίστηκαν μετά από τεστ που διενήργησε στο Γηροκομείο ο ΕΟΔΥ και τα οποία, σύμφωνα με καταγγελίες, διενεργήθηκαν με λανθασμένο τρόπο, με αποτέλεσμα αρκετοί τελικώς θετικοί φιλοξενούμενοι, να συμπεριφέρονται σαν αρνητικοί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.»
Η κ. Ελευθεριάδου ζητά από την αρμόδια Υφυπουργό να ενημερώσει σε ποιες κινήσεις έχει την υγεία των φιλοξενούμενων και των εργαζόμενων, για ποιο λόγο δεν υπάρχει ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις στα δύο ιδρύματα, γιατί δεν έχει πραγματοποιηθεί η αναγκαία ιχνηλάτηση, ενώ ρωτά και για πιθανά λάθη που μπορεί να έγιναν κατά τη διαδικασία της διενέργειας τεστ.
Η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Τάνια Ελευθεριάδου.

0
0
X
+
error: Content is protected !!