Η Δράμα ήταν ένας νομός που παρέμενε καθαρός από κορονοϊό για πολύ μεγάλο διάστημα, αν λάβουμε υπόψιν μας ότι το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα καταγράφηκε στις 26 Φεβρουαρίου και για παράδειγμα στο Ν. Καβάλας στις 19 Μαρτίου.
Ήταν 27 Μαρτίου όταν το νοσοκομείο Δράμας ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού. Επρόκειτο για μια γυναίκα 50 ετών. Έκτοτε το νοσοκομείο της Δράμας τις τελευταίες μέρες ανακοινώνει κρούσματα, το τελευταίο κρούσμα ανακοινώθηκε χτες 3 Απριλίου και ανεβάζει τον αριθμό των κρουσμάτων στο Ν. Δράμας στα Πέντε.
Άγνωστος ο ακριβής αριθμός κρουσμάτων στο Ν. Καβάλας.
Στο Ν. Καβάλας τα πράγματα δεν είναι πλέον και τόσο ξεκάθαρα μετά την απαγόρευση που επέβαλε η κυβέρνηση στην ανακοίνωση από τα νοσοκομεία για κρούσματα και θανάτους. Το Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης σταμάτησε από το Σάββατο 28/3 την καθημερινή ενημέρωση για την κατάσταση στη Α.Μ.Θ. και πλέον η αποτύπωση της εικόνας είναι χλωμή.
Τρία ήταν γνωστά τα κρούσματα στο Ν. Καβάλας και είχαν να κάνουν από το περιβάλλον του πρώτου κρούσματος της γυναίκας που είχε ανακοινωθεί στις 19 Φεβρουαρίου. Μάλιστα προχτές ανακοινώθηκε η πλήρης ανάρρωση και έξοδος από το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης αυτής και της κόρης της, το τρίτο κρούσμα ο σύζυγος λόγω ήπιων συμπτωμάτων είχε παραμείνει σε περιορισμό στο σπίτι τους.
Δημοσίευμα του thrakinea.gr την Πέμπτη σε συνδυασμό με δημοσιογραφικές πληροφορίες του Kavalanews.gr που επιβεβαιώθηκαν από κύκλους του Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης νοσηλεύονται άλλα δυο κρούσματα από την Καβάλα.
Μάλιστα σε ερώτημα που τέθηκε στον Διευθυντή του Νοσοκμείου Καβάλας κ Κλειτσιώτη για νέα κρούσματα η απάντηση του ήταν: Δεν γνωρίζω για κανένα νέο κρούσμα πέρα των τριών γνωστών, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα άτομα αυτά να επέλεξαν και να επισκέφθηκαν απευθείας το Ν. Αλεξανδρούπολης και να έδωσαν εκεί δείγμα. Προσθέτοντας…και αν ένας Θεσσαλονικιός έρθει εδώ στην Καβάλα δεν μπορώ να αρνηθώ να του πάρω Δείγμα……….
Επίσης τις τελευταίες μέρες επτά ύποπτα κρούσματα έφτασαν στο νοσοκομείο Καβάλας, τα πέντε νοσηλεύονται στον ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο του νοσοκομείου διότι έχουν “βαρύτερη” συμπτωματολογία σε σχέση με τους άλλους δύο συμπολίτες μας που επέστρεψαν στον σπίτι τους και καλούνται να ακολουθήσουν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, τουλάχιστον μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα. Μια μικρή καθυστέρηση αναμένεται στα αποτελέσματα και ο λόγος είναι διότι στα εργαστήρια της Θεσσαλονίκης δίνουν βαρύτητα στις περιοχές που είναι σε καραντίνα, όπως η Ξάνθη και η Καστοριά.