Εμφανής πλέον η ασφυξία στα νοσοκομεία μετά την απόφαση της κυβέρνησης για την αναστολή των ανεμβολίαστων νοσηλευτών και ιατρών. 

Συνέπεια τούτου, η κυβέρνηση που έδινε περιθώριο σε αυτούς που θα εμβολιάζονται να επιστρέψουν μετά από 14 μέρες, αναγκάζεται λόγω της αφόρητης πίεσης στο Ε.Σ.Υ μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου  Γιάννη Οικονόμου να ανακοινώσει ότι από σήμερα, Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, προωθείται η νέα τροπολογία με την οποία οι υγειονομικοί που εμβολιάζονται με την 1η δόση θα μπορούν να επιστρέφουν από την επόμενη μέρα στη δουλειά τους και όχι μετά από 14 μέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους. 

Αφόρητη είναι και η πίεση που δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας αφού μόνο 5 από τους 108 που τέθηκαν σε αναστολή εμβολιάσθηκαν και αναμένονται να καλυφθούν ακόμα 6 θέσεις με συμβασιούχους νοσηλευτές. Με αποτέλεσμα η ασφυξία να είναι μεγάλη στην υγειονομική μονάδα, αφού οι νοσηλείες από κορονοϊό αυξάνονται συνεχώς.

Σήμερα 42 ασθενείς νοσηλεύονται στις 3 κοροκλινικές του νοσοκομείου με τον Ντ. Κλειτσιώτη διευθυντή του νοσοκομείου να ανακοινώνει ότι ολόκληρος Γ΄ όροφος του νοσοκομείου μετατράπηκε σε κορονοκλινίκη. Στην Μ.Ε.Θ. νοσηλεύονται 6 άνθρωποι.  Τις τρείς τελευταίες μέρες είχαμε 2 θανάτους από κορονοϊό. 

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις αναστολές στο νοσοκομείο Καβάλας, ο πρώην διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας  Τάσος Καρασαββόγλου δήλωσε «Δεν θα υπέγραφα τις αναστολές σύμβασης εργασίας. Θα είχα παραιτηθεί».
Ο δε Ντίνος Κλειτσιώτης – διοικητής Νοσοκομείου Καβάλας απάντησε: «Η παραίτηση είναι μια πράξη δειλίας. Αν δεν τα υπέγραφα εγώ θα τα υπέγραφε ο επόμενος»

5
0
X
+
error: Content is protected !!