Είναι αλήθεια ότι στα 13 χρόνια μνημονίων οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουμε «χάσει» το 25% του μισθού μας και ότι η αγοραστική δύναμή του έχει μειωθεί σε ποσοστό πάνω από 40%. Είναι γεγονός ότι τα αποθεματικά των ταμείων μας έχουν υποστεί τεράστιο «κούρεμα» με αποτέλεσμα εφάπαξ και συντάξεις να μοιάζουν με «ψίχουλα». Είναι πραγματικότητα πως όλα αυτά τα χρόνια της απαξίωσης του έργου μας, οι υπάλληλοι στηρίξαμε και στηρίζουμε με νύχια και με δόντια τη λειτουργία των υπηρεσιών, το δημόσιο χαρακτήρα τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η χρήση των Ι.Χ αυτοκινήτων μας για την εκτέλεση της υπηρεσίας, αφού τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα που υπάρχουν είναι λίγα και παλιά και συνεχώς με προβλήματα, τα καύσιμα που μπορούν να καταναλώσουν λιγοστά και συνήθως τελειώνουν στο πρώτο δεκαπενθήμερο, οι οδηγοί είναι ακόμα λιγότεροι και για το λόγο αυτό πολλοί συνάδελφοι αναγκαστικά επιλέγουν την «κατ’ εξαίρεση παροχή έγκρισης οδήγησης αυτοκινήτων». Ειδικά στις μετακινήσεις για την εκτέλεση εντός ή εκτός έδρας υπηρεσίας , δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι οι υπάλληλοι «χρηματοδοτήσουμε» τις υπηρεσίες μας , είτε χρησιμοποιώντας τα Ι.Χ μας, είτε πληρώνοντας από τη τσέπη μας τα έξοδα μετακίνησης (π.χ από και προς Σαμοθράκη).  Σε μια εποχή μάλιστα που το κόστος χρήσης Ι.Χ είναι δυσβάσταχτο, αφού η χιλιομετρική αποζημίωση για τη χρήση ΙΧ, υπολογίζεται με 0,15 ευρώ/χιλιόμετρο.

Για το λόγο αυτό το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας πήρε απόφαση μαζί με τις συνεργαζόμενες για το ζήτημα αυτό Ομοσπονδίες για προκήρυξη Στάσης Εργασίας την Τρίτη 21 Φλεβάρη από την έναρξη έως τις 12.00 και σας καλεί, όπως κι εμείς να συμμετέχετε μαζικά, ενωτικά και αγωνιστικά για να 

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Για το θέμα των μετακινήσεων οι υπάλληλοι της ΠΑΜΘ «Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας» και διεκδικούμε αποφασιστικά:

 1. Την χορήγηση «πάγιων οδοιπορικών» για τις «εντός έδρας» κινήσεις, εντός της έδρας – πόλης της υπηρεσίας, με την χορήγηση μηνιαίου ποσού σε όλους τους συναδέλφους (πάγια οδοιπορικά), που ασκούν μόνιμα καθήκοντα άσκησης εξωτερικών ελέγχων, με αποφάσεις των υπηρεσιών τους (Επόπτες Δημόσιας Υγείας, Κτηνίατροι, Γεωπόνοι, Μηχανικοί, Κοινωνικοί Σύμβουλοι, Ελεγκτές  των Δ/νσεων Ανάπτυξης, των ΔΑΟΚ, των Δ/νσεων Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας, των  Λαϊκών Αγορών κ.α.), διαδικασία που άλλωστε ισχύει για υπαλλήλους αρκετών άλλων ελεγκτικών φορέων.
 2. Αναπροσαρμογή της απαράδεκτης  χιλιομετρικής αποζημίωσης (0,15 λεπτά/χιλμ), στις περιπτώσεις χρήσης ΙΧ αυτοκινήτου για την εκτέλεση της υπηρεσίας κατ’ ελάχιστο στα 0,40 €/χλμ ώστε να καλύπτεται το πολύ αυξημένο κόστος των καυσίμων, αλλά και των φθορών, της συντήρησης κλπ των οχημάτων μας.
 3. Προπληρωμή όλων των εξόδων και αποζημιώσεων κίνησης.
 4. Διπλασιασμό των ημερών μετακίνησης εκτός έδρας ανά έτος για όλες τις  ειδικότητες.
 5. Αύξηση της ημερήσιας αποζημίωσης κατά 50%.  Οι ημερήσιες αποζημιώσεις  των 40 € ή 20 ή 10 κατά περίπτωση αποτελεί εμπαιγμό για τις ανάγκες των  εργαζομένων.
 • Αναπροσαρμογή της ανώτατης αποζημίωσης ξενοδοχείων, ειδικά στις τουριστικές περιοχές.
 • Να θεωρείται εκτός έδρας μετακίνηση, η μετακίνηση σε νησί και η άνω των τριάντα χιλιομέτρων για την ηπειρωτική χώρα. Να θεωρείται ως έδρα του μισθωτού ο τόπος όπου παρέχει την εργασία του και σε κάθε περίπτωση ο πραγματικός τόπος εκκίνησης της μετακίνησης του, προκειμένου να αντιμετωπιστούν σχετικές στρεβλώσεις.
 • Να μειωθεί η χιλιομετρική απόσταση στα 120 χλμ ως προϋπόθεση κάλυψης εξόδων διανυκτέρευσης.
 • Ιδιαίτερα για τις νησιωτικές περιοχές: 

-Να θεωρείται ως εκτός έδρας με ολόκληρη αποζημίωση η μετακίνηση σε νησί

-Να αποζημιώνεται η δαπάνη μεταφοράς ανεξαρτήτως κατηγορίας πλοίου (συμβατικό ή ταχύπλοο)

-Να προσαυξάνεται κατά 30% η δαπάνη διανυκτέρευσης στα νησιά, την τουριστική περίοδο (Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο).

 • Αύξηση της ποσότητας καυσίμων που δικαιούνται τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα κατά 50% (κατάργηση του άρθρου 10 της ΚΥΑ 129/2534/20.01.2010).
 • Την απλοποίηση των δικαιολογητικών όλων των σχετικών διαδικασιών για την κάλυψη και πληρωμή όλων των οδοιπορικών-εισιτήριων-αποζημιώσεων για τις μετακινήσεις των υπαλλήλων.
 • Προμήθεια υπηρεσιακών αυτοκινήτων και προσλήψεις οδηγών.
 • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, για να αντιμετωπιστεί η τραγική υποστελέχωση.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕ Η ΟΜΟΣΜΠΟΝΔΙΑ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ 

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21/2/2023 ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 12.00

 

20/02/2023

Οι Πρόεδροι των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων Υπαλλήλων των Π.Ε. της Π.Α.Μ.Θ.

Δράμας Έβρου Καβάλας
Αναστασία 

Καμπάνταη

Δημήτρης

 Παγωνίδης

Φιλιππία 

Κοχλιαρίδου

 

0
0
X
+
error: Content is protected !!