Χτες έγινε γνωστό ότι στον  Δήμο Παγγαίου πριν λίγες μέρες επιβλήθηκε με μεγάλη καθυστέρηση πρόστιμο  8.000 ευρώ για ανεξέλεγκτη διάθεση αποβλήτων (σκουπιδιών).
Από το καλοκαίρι του 2019 μέχρι και το Δεκέμβριο του 2019 η υπηρεσία της Διεύθυνσης  Περιβάλλοντος έκανε αυτοψία σε διάφορα σημεία του Δήμου και διαπίστωσε την ανεξέλεγκτη διάθεση αποβλήτων (σκουπιδιών) στις περιοχές Γεωργιανής, Αμισιανών, Μεσορόπης, Νέας Περάμου, Κοκκινοχώματος, Ακροπόταμου και στην Αυλή.
Τον Ιανουάριο αφού έλαβε υπόψη της και τις απόψεις του Δήμου Παγγαίου προχώρησε στα δέοντα και με μεγάλη καθυστέρηση επιβλήθηκε το πρόστιμο των 8.000 ευρώ πριν λίγες μέρες.

Ας θυμηθούμε λοιπόν κάποια “συγκυριακά” γεγονότα:

Οι έλεγχοι και αυτοψίες από την διεύθυνση Περιβάλλοντος έγιναν το καλοκαίρι του 2019 μέχρι και το Δεκέμβριο του 2019 τα ευρήματα παρουσιάσθηκαν τον Ιανουάριο 2020 στον Δήμο και ζητήθηκαν εξηγήσεις.

Όλως τυχαίως και κάτω από “αδιευκρίνιστες συνθήκες” στις 22 Ιανουαρίου 2020 στην παράνομη χωματερή ανεξέλεγκτης διάθεσης αποβλήτων (σκουπιδιών) στην Γιωργιανή ξεκίνησε μια μεγάλη φωτιά που έκαιγε για 3-4 μέρες. Η φωτιά επί μέρες έκαιγε και λόγω των πολλών εύφλεκτων υλικών όπως σκουπίδια, πλαστικά, γεωργικά απόβλητα, καναπέδες, τηλεοράσεις, πλαστικά & ξύλινα κουφώματα, λάστιχα αυτοκινήτων, κλαριά κλπ επί μέρες διοχέτευε διοξίνες και επικίνδυνα αέρια στο περιβάλλον.
Μετά από μέρες φωτιάς και μετά από 2 μέρες που φορτηγά και μηχανήματα του Δήμου Παγγαίου σκέπασαν τα καμένα και άκαυτα σκουπίδια, ο δήμος (27 Ιανουαρίου) έφερε άτομα της καθαριότητας και καθάρισαν και το τελευταίο οπτικό σκουπίδι. Και όπως βλέπεται στην φωτογραφία δίπλα είναι βουνά από τα σκεπασμένα καμένα , πλαστικά, σκουπίδια, γεωργικά απόβλητα, έπιπλα, ρόδες αυτοκινήτων κλπ. Αρκεί στην φωτογραφία να φαίνονται ωραία……

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την μεγάλη φωτιά στη Γεωργιανή ΕΔΩ και ΕΔΩ

Διαβάστε τι γράφαμε τότε για την περίεργη φωτά και για τα μεγάλα ψέματα που έλεγαν τότε άνθρωποι του Δήμου στα κανάλια της Καβάλας για την φωτιά ΕΔΩ

Και όταν όλα αυτά τα περίεργα συνέβησαν μεταξύ 22 Ιανουαρίου και 27 Ιανουρίου 2020 (καταχείμωνο) στον παράνομο χώρο ανεξέλεγκτης διάθεσης αποβλήτων (σκουπιδιών) στην Γεωργιανή. Στις 29 Ιανουαρίου (καταχείμωνο) όλως τυχαίως έρχεται ακόμα μια νέα φωτιά, αυτή τη φορά φωτιά πιάνει στον παράνομο σε ένα άλλο χώρο ανεξέλεγκτης διάθεσης αποβλήτων (σκουπιδιών) στο Κοκκινόχωμα του Δήμου Παγγαίου. Το δημοσίευμα ΕΔΩ
Στο ίδιο σημείο στις 6 Ιουνίου είχαμε και νέα φωτιά. ΕΔΩ

Για τις υπόλοιπες τοποθεσίες που αναφέρονται και ο δήμος καλείτε να πληρώσει πρόστιμο η πληροφόρηση μας είναι ελλιπής.

Τι προβλέπει η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη.

Η απόφαση του Κώστα Αντωνιάδη αναφέρει ότι το Καλοκαίρι του 2019 μέχρι και το τέλος του ίδιου έτους η Διεύθυνση Περιβάλλοντος διαπίστωσε ανεξέλεγκτη διάθεση αποβλήτων στις περιοχές Αμισιανών, Μεσορόπης, Νέας Περάμου, Κοκκινοχώματος, Γεωργιανής, Ακροπόταμου και στην Αυλή. Την περασμένη Παρασκευή 10 Ιουλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης αποδέχτηκε την εισήγηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, επέβαλε πρόστιμο 8.000 ευρώ στο Δήμο Παγγαίου για παραβάσεις που αφορούν την τήρηση της νομοθεσίας αναφορικά με ανεξέλεγκτη διάθεση αποβλήτων (σκουπιδιών). Ο Δήμος Παγγαίου έχει την δυνατότητα να αμφισβητήσει το πρόστιμο (προσφυγή στην Αποκεντρωμένη ή στη δικαιοσύνη).

Υ.Γ.
Άποψη γράφοντος, πιθανόν ο Δήμος Παγγαίου θα αμφισβητήσει το πρόστιμο ως συνήθως και στη περίπτωση της Γεωργιανής θα προσκομίσει φωτογραφίες και θα επικαλεστεί μάλιστα και αποκατάσταση. Και καμία γάτα και ζημιά για το τι θάφτηκε εκεί και για το γεγονός παιδιά και δημότες τις περιοχής για τουλάχιστον τρείς- τέσσερεις μέρες (της φωτιάς) ανέπνεαν δηλητήρια και διοξίνες και άκουγαν τα ψέματα της διοίκησης.

20
22
X
+
error: Content is protected !!