Σημαντικό έργο για την Μεσορόπη απεντάχθει με ευθύνη της προηγούμενης διοίκησης.

Μη σύννομη κρίθηκε με απόφαση του Ελεγκτικού συνεδρίου η σύμβαση και η δαπάνη εκπόνησης της μελέτης «Κτηματογράφηση – Πολεοδόμηση & Πράξη Εφαρμογής εντός του οριοθετημένου τμήματος του οικισμού Μεσορόπης του Δήμου Παγγαίου και ο δήμος Παγγαίου σήμερα προχωρά σε Διάλυση σύμβασης.
Η δαπάνη κρίθηκε μη σύννομη και λόγω αδιαφάνειας μη νόμιμη για το λόγω ότι δεν είχε εξασφαλιστεί ολόκληρο το ποσόν της σύμβασης με την ανάληψη της δαπάνης και πριν την υπογραφή της σύμβασης όπως προβλέπετε από το νόμο.
Η σύμβαση είχε υπογραφεί από την διοίκηση Ξουλόγη άρον άρον στις 22/8/2014!! δηλαδή 8 μέρες πριν την λήξη Θητείας Ξουλόγη χωρίς η δαπάνη 162.000€ να έχει περιληφθεί στον Προϋπολογισμό του 2014 όπως και του 15 και βέβαια ούτε και στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου αφού ο κ Ξουλόγης είχε υποβάλει μηδενικό τεχνικό πρόγραμμα.
Βέβαια το θέμα δημιούργησε ένταση στο δημοτικό συμβούλιο αφού στην αρχή ο Βασ. Ξουλόγης απέρριψε κάθε ευθύνη της διοίκησης του, με τον Δήμαρχο Παγγαίου Φίλιππο Αναστασιάδη να του απαντά σε έντονο ύφος: Τα λάθη τα δικά σας πληρώνουμε και με τις ενέργειες σας καταστρέψατε το έργο. Όταν ο τέως Δήμαρχος αργότερα προσπάθησε να επιρρίψει τις ευθύνες στους υπαλλήλους και όταν εντέλει το αποκάλεσε “υπηρεσιακό λάθος” πάλι ο Δήμαρχος Φιλ. Αναστασιάδης του απάντησε: Δεν δέχομαι ότι ήταν υπηρεσιακό Λάθος, ήταν δική σας επιλογή μην βάλετε το ποσόν 162.000€ της σύμβασης στο τεχνικό πρόγραμμα του 2015, εγώ δεν δέχομαι ότι η υπηρεσία έκανε λάθος.

Πάντως παρότι ο δήμος υποχρεούται να καταλάβει 60.000€ (για την μη σύννομη σύμβαση) και παρότι τα 3 χαμένα χρόνια, ο δήμαρχος Παγγαίου Φιλ. Αναστασιάδης υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει νέα σύμβαση και το έργο λόγω της μεγάλης σημασίας για την περιοχή της Μεσορόπης θα υλοποιηθεί.

Ακολουθεί το βίντεο από την συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό συμβούλιο.

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
2,148 προβολές
X
+