Το ΔΣ της ΔΙΑΑΜΑΘ πρόσφατα ενέκρινε την κατακύρωση του διαγωνισμού, για τον οποίο είχαν εκφράσει αντιρρήσεις οι Σύλλογοι Δημοτικών Υπαλλήλων της Περιφέρειας

Η Ελληνική Βιομηχανία Περιβαλλοντικών Συστημάτων Α.Ε.Β.Ε. με διακριτικό τίτλο Helesi, η οποία δραστηριοποιείται και στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής, θα αναλάβει την μεταφορά των απορριμμάτων των Δήμων της Περιφέρειας ΑΜΘ στα σημεία απόθεσης, για τα επόμενα δύο χρόνια, μετά την ανάδειξή της ως αναδόχου από το ΔΣ της ΔΙΑΑΜΑΘ.

Το έργο που θα αναλάβει η εταιρεία, αφορά τη μεταφόρτωση και την μεταφορά των σύμμεικτων απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών, την οποία μέχρι τώρα έκαναν οι εργαζόμενοι των Δήμων.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι εργαζόμενοι του Δήμου θα κάνουν κανονικά την συλλογή από τους κάδους, θα τα μεταφέρουν στα τοπικά σημεία συλλογής (σύμμεικτα και ανακυκλώσιμα) και από εκεί και πέρα τη μεταφορά τους θα αναλαμβάνει η ανάδοχος εταιρεία.

Να θυμίσουμε ότι η προοπτική της ανάθεσης αυτή είχε προκαλέσει αντιδράσεις από τους εργαζόμενους, οι οποίοι μάλιστα είχαν πραγματοποιήσει στις αρχές του 2020 διαμαρτυρία στη ΔΙΑΑΜΑΘ, παρουσία του προέδρου της ΠΟΕ ΟΤΑ κ. Νίκου Τράκα, θεωρώντας πως μια κατ’ εξοχήν δημόσια παροχή υπηρεσιών, η Μεταφόρτωση-Μεταφορά Απορριμμάτων, περνά σε ιδιωτικά χέρια.

Προσφορά υπέβαλαν τρεις εταιρείες, δύο από τις οποίες απορρίφθηκαν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, με την ανάδοχο εταιρεία να φτάνει μόνη της μέχρι το τέλος, με την προσφορά της να ανέρχεται στις 3.176.686,23 ευρώ για δύο έτη χωρίς ΦΠΑ. Πηγή

0
0
X
+
error: Content is protected !!