Σερφάροντας

Η παραλιακή πλευρά του Δήμου μονοπώλησε την ειδησιογραφία, αυθαίρετες κατασκευές, Βλήματα, Air show, δηλώσεις αντιδημάρχου. 

Δεν ήταν το τι αλλά το πως ιδιοκτήτης παραλιακού μπαρ (beach bar) απασχόλησε τις υπηρεσίες της πολεοδομίας, του Δήμου και της Αστυνομίας.  Ο ιδιοκτήτης θέλησε να φτιάξει κάτι που προβλέπεται από το νόμο αλλά δεν ακολούθησε το γράμμα του νόμου ως προς την κατασκευή. Με τον νέο κανονισμό προβλέπονται “θεμέλια” από μπετόν ή ξύλα, αλλά ο κανονισμός προβλέπει ΠΡΟΚΑΤ και όχι κατασκευή σκυροδέματος επί τόπου με συνεργεία. Ο κανονισμός προβλέπει σοφά μεταφερόμενα προκάτ “θεμέλια” ώστε να μπορούν να μετακινηθούν και να απομακρυνθούν όταν πρέπει  και όχι μόνιμη κατασκευή με έκχυση σκυροδέματος.  

Μετά την καταγγελία γείτονα επιχειρηματία και την επέμβαση των αρχών , τα έργα σταμάτησαν, ο επίδοξος ιδιοκτήτης πρέπει να καταβάλει πρόστιμο στο Δήμο και να καταστρέψει και να απομακρύνει την κατασκευή της φωτογραφίας ειδάλλως, σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάση, το αναψυκτήριο δεν πρόκειται να λειτουργήσει.

Τα βλήματα του κόλπου των Ελευθερών.

Πάνω από 20 αντιαρματικές νάρκες βρέθηκαν στον βυθό του κόλπου των Ελευθερών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού εντοπίστηκαν σε βάθος περίπου 20 μέτρων και σε απόσταση περίπου 50-100 μέτρων από βραχώδη ακτή.  Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας, ενημερώθηκε η Ναυτική Διοίκηση Βορείου Ελλάδος για τις δικές τις ενέργειες.

Air show και αντιδράσεις.

Η απόφαση του Δήμου Παγγαίου να αναβαθμίσει την διεξαγωγή του pageo flying day στη Ν. Πέραμο με κόστος 18.000€ μπορεί στο δημοτικό συμβούλιο να καταψηφίστηκε  από τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης, μπορεί να βρίσκει ακόμα και κάποιους κατοίκους της περιοχής αντίθετους με το επιχείρημα της μιας ακόμα φιέστας και ότι τα χρήματα είναι πολλά και θα μπορούσαν να καλύψουν άλλες ανάγκες. Αλλά οι τοπικοί επιχειρηματίες βλέπουν την προσπάθεια θετικά αφού πέρσι έζησαν τα οφέλη, παράλληλα η αλλαγή ώρας και διάρκειας της εκδήλωσης και η πρόσφατη βράβευση της  Διοργάνωσης Kavala Air Sea Show & Pageo Flying Day 2018 με το European Air Show Marketing Award 1st Prize Convention Anwerp Belgium 2018 προδικάζουν την τοπική και διεθνή τουριστική επιτυχία της.

 

Δηλώσεις Νέου Αντιδημάρχου.

Ο νέος αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ελευθερών Πάρης Γρηγοριάδης σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου στο kavalawebnews μεταξύ των άλλων δήλωσε:

Μέσα από μικρά και σταθερά βήματα δημιουργούνται ευρύτερες προϋποθέσεις ανάπτυξης, αλλά και ανάδειξης της περιοχής μας σε επίπεδο τουριστικό. Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα των τελευταίων ετών… 
Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην παρούσα φάση είναι το περιβάλλον και η καθαριότητα.

Καθαριότητα, τομέας που τα τελευταία χρόνια συγκεντρώνει τα περισσότερα παράπονα από τους κατοίκους της περιοχής και ένα θέμα που η αντιπολίτευση έφερε πολλάκις στο δημοτικό συμβούλιο  πρόσφατα. Για να δούμε αν ο έμπειρος κος Γρηγοριάδης τα καταφέρει εκεί που οι προηγούμενοι απέτυχαν και να δούμε αν κερδίσει το στοίχημα της καθαριότητας. Πάντως εμείς του ευχόμαστε καλή τύχη στο  έργο του. 

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
1,114 προβολές
X
+