3  ολόκληρα 24ωρα και ένα δημοτικό συμβούλιο πέρασαν από τότε που ο δήμος Παγγαίου μπήκε σε βαθύ κόκκινο, και ακόμα δεν υπήρξε ούτε καν μια λεξούλα, ούτε ένα σχόλιο από πλευράς διοίκησης επί του θέματος.
Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι το θέμα του κορονοϊού ο Δήμαρχος του Παγγαίου το αποφεύγει σαν ο διάολος το λιβάνι. Λες και το πρόβλημα δεν υπάρχει αν δεν μιλάμε για αυτό. Δυστυχώς το πρόβλημα υπάρχει και είναι μεγάλο. Αλλά ο δήμαρχος και η διοίκηση του δήμου Παγγαίου συνειδητά αποφεύγουν να αναφερθούν στο θέμα. Και οι λόγοι: Να δείχνουμε ότι στο δήμο Παγγαίου όλα είναι ανέμελα και τέλεια, και όπως είπε ο Διευθυντής Υγείας και νομίατρος Χρ. Παπαδόπουλος:
Βλέπετε σε άλλες χώρες που βγάζουν ταξιδιωτικές οδηγίες όταν θα αρχίσει ο τουρισμός και όταν υπάρχουν περιοχές με πολλά κρούσματα αυτό είναι πλήγμα. Γιατί ο τουρίστας ξέρει που υπάρχουν τα πολλά κρούσματα και αυτές τις περιοχές τις αποφεύγει. Αυτό…

Πάντως γεγονός είναι ότι η Ρουμανική κυβέρνηση ενέταξε την χώρα μας στη “κίτρινη ζώνη” πράγμα που σημαίνει ότι όσοι ταξιδεύουν στην Ελλάδα πλην αυτών που έχουν εμβολιασθεί πλήρως (δυο εμβόλια) όλοι οι άλλοι όταν επιστρέφουν στη Ρουμανία θα μπαίνουν σε καραντίνα 10-14 ημερών. 

Και βέβαια μην ξεχνάμε την κυνική δήλωση της υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφίας Βούλτεψη ότι: οι τουρίστες έχουν προτεραιότητα γιατί φέρνουν λεφτά και ότι οι υπόλοιποι πρέπει να κάνουν θυσίες…..

Πάντως πολλοί ήταν αυτοί που αναρωτήθηκαν και ρωτούσανε τι σημαίνει και τι θα συμβεί τώρα που ο Δήμος Παγγαίου μπήκε σε βαθύ κόκκινο; Κάποιοι “έμμισθοι” έτρεξαν και έγραψαν: ότι ίσχυε ισχύει. Δεν αλλάζουν κ πολλά.- Τίποτα δεν αλλάζει όλα τα ίδια. – Άνευ ουσίας, δεν σημαίνει τίποτα…
Λυπάμαι για την τοποθέτηση τους… Μπορεί λόγω Μεγάλης Εβδομάδας να μη μπαίνει σε εφαρμογή η ΚΥΑ και να μην αλλάζει κάτι στα ωράρια ή δεν κλείνουν τα μαγαζιά κλπ όπως ορίζει η ΚΥΑ για τις περιοχές στο Βαθύ κόκκινο. Αλλά η επισήμανση ότι ο Δήμος μπήκε σε κόκκινο σημαίνει ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ- ΟΤΙ ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ και γενικά Δήμος και τα Μ.Μ.Ε να παροτρύνουν τους πολίτες να είναι πιο προσεκτικοί, να δώσουν περαιτέρω οδηγίες κλπ Αλλά είπαμε Δήμος Παγγαίου χώρα της επαγγελίας… Ανοίξαμε και σας περιμένουμε…. Ξεπουλάμε !!!

Για όσους ανησυχούσαν για την πολυήμερη εξαφάνιση…. στο face book, το amber alert εντέλει δεν θα χρειαστεί, πολύ το τρέξιμο στα τελευταία μερεμέτια στα διαμερίσματα που πρέπει να φύγουν πάση θυσία στους Βαλκάνιους.

Ως γνωστόν ο Μηταράκης σε σχέση με τους πρόσφυγες του στρατοπέδου Ασημακόπουλου  έχει δηλώσει:  Περιμένουμε προτάσεις για μετεγκατάσταση της δομής σε άλλο σημείο του νομού. 
Η έμμεση και άκαιρη εμπλοκή του ονόματος Δ. Παγγαίου στο θέμα μετεγκατάστασης των προσφύγων από τον βουλευτή της Καβάλας Μακ. Λαζαρίδη στην κόντρα που καλλιεργεί με τον Βουλευτή Καβάλας  Γιάννη Πασχαλίδη, μόνο ανησυχία προκάλεσε στο δήμο Παγγαίου, πάντως ο Λαζαρίδης με τη νέα δήλωση του  «Λύση δεν είναι η μετεγκατάσταση των  προσφύγων,  αλλά η αποχώρησή τους από την Καβάλα» δείχνει ότι είναι ένας πολιτικάντης χωρίς προτάσεις που απλά λαϊκίζει. Και ίσως να άναψε μια φωτιά για τον Δήμο Παγγαίου, αφού λύση δεν έχει δοθεί ακόμα για τους πρόσφυγες που για πολλούς λόγους πρέπει να φύγουν από το Ασημακοπούλου και το Περιγιάλι της Καβάλας .


 

0
0
X
+
error: Content is protected !!