Είναι η εποχή που τα χόρτα μεγαλώνουν, και οι δημότες έχουν γεμίσει τις σελίδες των social media με φωτογραφίες από τα ακούρευτα και επικίνδυνα σημεία, είτε οδικά ή πάρκα , παιδικές χαρές κλπ. Ο δήμος και η περιφέρεια πρέπει να δράσουν, πέρα από την ορατότητα ήδη και τα φίδια έχουν κάνει την εμφάνιση τους.

Ο Βουλευτής Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης ανακοίνωσε πως πρόκειται να παραχωρηθούν στην Π.Υ. Ελευθερούπολης 3 οχήματα (1 χωρητικότητας 4.000 λίτρων, 1 βοηθητικό όχημα τύπου pick up και 1 βοηθητικό όχημα τύπου VAN το οποίο θα διαθέτει και ειδικό εξοπλισμό). Επίσης, οι ιθύνοντες του Υπουργείου διαβεβαίωσαν πως έχουν λάβει υπόψη τον όγκο δραστηριοτήτων της ΠΥ Ελευθερούπολης, η οποία καλείται να καλύψει τη μεγαλύτερη δασική έκταση στη Π.Ε. Καβάλας, όπως αυτό περιγράφτηκε σε έγγραφο του Βουλευτή. Με αυτά τα δεδομένα, θα υποβληθεί πρόταση για περαιτέρω ενίσχυση της σχετικής υπηρεσία στα πλαίσια του συγχρηματοδοτούμενου σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και των επιχειρησιακών προγραμμάτων ΕΣΠΑ περιόδου 2021-2027. Επίσης, βρίσκεται σε εξέλιξη η προμήθεια καινούργιων αναπνευστικών συσκευών συμπεριλαμβανομένης και φιάλης, και στολών χημικής προστασίας, ενώ δρομολογούνται συντηρήσεις και επισκευές του μηχανολογικού και ειδικού εξοπλισμού.

Με πρωτοβουλία του Γιάννη Πασχαλίδη έγινε χτες τηλε-διάσκεψη σχετικά με την αναζήτηση ικανοποιητικών λύσεων στο τομέα τουρισμού με επίκεντρο τη Π.Ε.Καβάλας.
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλλιπος Αναστασιάδης, ο Δήμαρχος Χρυσούπολης Σάββας Μιχαηλίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας και αρμόδιος για θέματα του Τουρισμού Κώστας
Πεφάνης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας Θεόδωρος Χατζηχρήστου, ο Πρόεδρος Ξενοδόχων Καβάλας Αντώνης Μιτζάλης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Βασίλης Λεμονίδης και ο Εκπρόσωπος των Τουριστικών Πρακτόρων Καβάλας Παναγιώτης Κουτσόγλου.

Όποιος παρουσιάζει συμπτώματα τα οποία τον καθιστούν ύποπτο για να τον έχει μολύνει ο κορονοϊός, θα υποβάλλεται σε δωρεάν τεστ από το κράτος, είτε σε νοσοκομείο, είτε από τις Κινητές Ομάδες (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, εάν ανήκει σε ευπαθή ομάδα. Τα συμπτώματα είναι:
• πυρετό
βήχα
• δύσπνοια
• μυαλγία
• πονόλαιμο
• πονοκέφαλο
• διαταραχή στην οσμή και τη γεύση

Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για τους γονείς μαθητών που επιστρέφουν στο σχολείο είναι οι εξής:

1) Ενθαρρύνετε τα παιδιά να ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ που είναι αναρτημένες στο σχολείο και να εφαρμόζουν τα μέτρα υγιεινής:
Να αποφεύγουν τη στενή επαφή με άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα του ιού και να κρατούν αποστάσεις από τους ηλικιωμένους ή τα ευάλωτα άτομα της οικογένειας.
Να βήχουν και να φτερνίζονται στον αγκώνα τους ή σε ένα χαρτομάντιλο το οποίο θα πετούν αμέσως σε κάδο απορριμμάτων.
Να πλένουν συχνά τα χέρια τους με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα ειδικά πριν τη λήψη φαγητού και μετά τη χρήση της τουαλέτας.

2) Κρατήστε τα παιδιά στο σπίτι αν νιώθουν άρρωστα, επικοινωνήστε άμεσα με γιατρό της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κατά προτίμηση με γιατρό που παρακολουθεί συστηματικά τα παιδιά, και ενημερώστε το σχολείο.

3) Αποθαρρύνετε τα παιδιά να συνωστίζονται σε κλειστούς χώρους με πολλά άτομα.

Για περισσότερες πληροφορίες, υποστήριξη ή παρέμβαση μπορείτε να απευθυνθείτε στην ειδική ομάδα επιστημόνων του ΕΟΔΥ :
-Για ιατρική υποστήριξη και παρέμβαση: 210 5212054, 210 5212056, 2105212058

0
0
X
+
error: Content is protected !!