Πρώτη μέρα της άρσης του περιορισμού μετακίνησης και η κίνηση στην Ελευθερούπολη σαφώς ενισχυμένη συγκριτικά με των τελευταίων εβδομάδων αλλά σε φυσιολογικά πλαίσια προ καραντίνας, πάντως η πρώτη εικόνα προβληματίζει για τη τήρηση των αποστάσεων μεταξύ μας .

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ελευθερούπολης με μήνυμα του μας καλεί να προτιμήσουμε την τοπική μας αγορά και την ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων.

Η απαράδεκτη απόφαση ΕΔΩ της διοίκησης Αναστασιάδη την ώρα που μικρές τοπικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις τοπικής ενημέρωσης (τοπικά site, τοπικό ραδιόφωνο κλπ) του Δήμου Παγγαίου προσπαθούν να επιβιώσουν από τις συνέπειες του lockdown του κορονοϊού, να διαθέσει εξ΄ ολοκλήρου το ποσόν των 3.000€ του κωδικού: Έξοδα ενημέρωσης και προβολής δραστηριοτήτων του Δήμου προς τους δημότες σχετικά με τον COVID-19 αποκλειστικά στα δύο τηλεοπτικά κανάλια της Καβάλας, προκάλεσε την αντίδραση τοπικών και άλλων μέσων στην Καβάλα, καθώς και μερίδας της αντιπολίτευσης του Δήμου.

Στην ενημέρωση για τα συνολικά στατιστικά στοιχεία αυτών των 42 ημερών που αφορούν στην εξάπλωση του ιού η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη τα κρούσματα ήταν 93.

Επανέρχεται ιδιώτης εργολάβος στην αποκομιδή σκουπιδιών στους δήμους και μάλιστα ενισχυμένος έναντι των υπηρεσιών και εργαζομένων στην καθαριότητα αφού με το νέο πολυνομοσχέδιο και συγκεκριμένα με τη διάταξη (άρθρο 91) μετατρέπει τη Δημοτική περιουσία σε εργαλείο εργολάβων! Πλέον ο εργολάβος για να αναλάβει την αποκομιδή απορριμμάτων δεν θα πρέπει να κατέχει καν τον στοιχειώδη εξοπλισμό για την διεκπεραίωση του έργου αφού βάση του πολυνομοσχεδίου τους παρέχεται η δυνατότητα να μισθώνουν φορτηγά οχήματα, δημοτικά απορριμματοφόρα για να ζητήσουν μετά και την αποκομιδή.
Βάση του πολυνομοσχεδίου δίνεται και η δυνατότητα μίσθωσης δημοτικών φορτηγών και σε «μη μεταφορικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες», αλλά και σε εργολάβους που αναλαμβάνουν μεν έργα δήμων, αλλά δεν έχουν επαρκή στόλο οχημάτων, μετατρέποντας τους δήμους στον παράδεισο του εργολάβου.
Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της διάταξης, «τα φορτηγά οχήματα θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την εκτέλεση έργου που έχει αναθέσει ο εκμισθωτής (σ.σ. ο δήμος) στον μισθωτή, εφόσον η μίσθωση προβλέπεται στους όρους ανάθεσης του έργου. Με τη ρύθμιση επιτυγχάνεται η αξιοποίηση του στόλου των οχημάτων των Δήμων (…) και μειώνεται το κόστος του έργου που παρέχεται», είναι τα κυβερνητικά επιχειρήματα. Το σίγουρο είναι ότι και η συγκεκριμένη διάταξη επιβεβαιώνει την κυβερνητική προσπάθεια για εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και διευκόλυνση εργολάβων στο να διαχειριστούν δημόσιο εξοπλισμό.

Συνελήφθησαν 2 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθησαν (2-5-2020) το βράδυ στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, δύο (2) διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα. (φωτογραφία)
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση για ενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

0
0
X
+
error: Content is protected !!