Όπως είχαμε γράψει την προηγούμενη εβδομάδα ΕΔΩ η υπόθεση των διμήνων οδεύει σε αίσιο τέλος. Μετά από την ανακοίνωση της αθωωτικής απόφασης του πειθαρχικού αιρετών οργάνων Ο.Τ.Α της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας και Θράκης άνοιξε ο δρόμος για την κατάθεση της πολυπόθητης νομοθετικής τροπολογίας ώστε να λυθεί και το πρόβλημα του καταλογισμού των 1.650.000€.  Στο  νομοσχέδιο του Υπουργείου των Εσωτερικών σχετικό με την στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των ΟΤΑ που ήδη κατατέθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, στο άρθρο 27 του προτεινόμενου νομοσχεδίου λύνεται οριστικά το θέμα της πρόσληψης διμήνων, το οποίο στο παρελθόν απασχόλησε αιρετούς και πρώην αιρετούς στο Δήμο του Παγγαίου. Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί αρχικά στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, στη συνέχεια και στην ολομέλεια. Όπου αναμένεται να ψηφιστεί.

Με ανάρτηση του ο Δήμαρχος Παγγαίου Φιλ. Αναστασιάδης  ανακοίνωσε νέα χρηματοδότηση ύψους 711.863 €  που αφορά το έργο του «Σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων Παγγαίου». Το σχετικό έργο αναμένεται να μειώσει το κόστος αποκομιδής απορριμμάτων όπως έγραψε ο Φιλ. Αναστασιάδης .

Στο στρατιωτικό νεκροταφείο Ελευθερούπολης ανήμερα του Ψυχοσάββατου, ο Ελληνικός Στρατός και η δημοτική αρχή τίμησαν την μνήμη των υπέρ πατρίδος πεσόντων στρατιωτών στους αγώνες του Έθνους.

 Συνάντηση με τον Διοικητή του Α. Τ. Ελευθερούπολης κ. Κυριάκο Τσουλογλου είχε επιτροπή της παράταξης Σωστή επιλογή, όπου συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των δημοτών. 

 

Ο Χρήστος Γκέτζογλου της ΔΕΥΑΠ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ανακοίνωσε καινούργια υδροαδρευτική γεώτρηση στον Ακροποταμο, με παροχή πάνω από 200 κυβικά ανά ώρα. 

Στα βήματα του Δήμου Παγγαίου και οι Πολίτες και σύλλογοι των χωριών Ζυγός και Κρυονέρι που ανέλαβαν πρωτοβουλία να οργανώσουν συνέδριο ιστορίας. Η πρώτη τους ανακοίνωση αναφέρει: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή εργασιών στο 1ο Συμπόσιο Τοπικής Ιστορίας Ζυγού Κρυονερίου.

Θυμίζουμε ότι 3ο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας Παγγαίου, θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 16-18 Οκτωβρίου 2020 στην Ελευθερούπολη Παγγαίου.

0
0
X
+
error: Content is protected !!