Σερφάροντας 29-3-2018

Ο κ Ξουλόγης θα πρέπει να περιμένει λίγο ακόμα 

Εκεί που ο κ. Σκουρλέτης μας είχε πει ότι ο νέος Καλλικράτης (σχέδιο νόμου) θα ήταν έτοιμος στα τέλη του Μάρτη μαθαίνουμε από στόμα κ. Πατούλη (ΚΕΔΚΕ) ότι πάμε τουλάχιστον για τέλος Απρίλη. Με άλλα λόγια ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι, όχι τίποτα άλλο αλλά στο Δήμο Παγγαίου υπάρχουν κάποιοι που περιμένουν να δουν τον νέο Καλλικράτη αν τους συμφέρει για να αποφασίσουν την υποψηφιότητα του ή όχι. Πριν λίγες μέρες ο τέως δήμαρχος κ Ξουλόγης σε ραδιοφωνικό σταθμό της Καβάλας δήλωσε ότι θέλει πρώτα να δει με τι αλλαγές  θα κατέβουμε στις εκλογές για να πάρει την απόφαση του, ας κάνει λίγο υπομονή ακόμα.

Δύο νέα αθλητικά έργα στο Δήμο Παγγαίου.

Δημοπρατήθηκαν δύο αθλητικά έργα από τον Δήμο Παγγαίου, συγκεκριμένα δημοπρατήθηκε η κατασκευή ταρτάν για τον στίβο και τα σκάμματα άλματος του σταδίου της Ελευθερούπολης, όπως επίσης δημοπρατήθηκε και η κατασκευή χλοοτάπητα και το σύστημα άρδευσης στο Γήπεδο της Νικήσιανη.
Από ότι μάθαμε 11 ήταν οι υποψήφιοι ανάδοχοι που υπέβαλαν τις προτάσεις τους.
Και τα δύο έργα έχουν προϋπολογισμό 160.000€ και χρηματοδοτούνται από πόρους του δήμου.

Εναέρια ρίψη δολωμάτων 

Εκδόθηκε η με αριθμό 1054/44234/21-03-2018 απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την οποία ορίζετε η Περιφέρεια ΑΜΘ για την Άνοιξη του 2018, ως περιοχή εμβολιασμού της άγριας πανίδας έναντι του ιού της Λύσσας.
Ο εμβολιασμός, όπως και το Φθινόπωρο, θα υλοποιηθεί με εναέρια ρίψη δολωμάτων και η εκτιμώμενη ημερομηνία έναρξης των ρίψεων(αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες) για την Περιφέρεια Αν. Μακ. και Θράκης είναι η 1η Απριλίου 2018 και θα διαρκέσει για 6-8 ημέρες πτήσεων.
Ο εμβολιασμός γίνεται με δολώματα που περιέχουν εμβόλιο έναντι του ιού της Λύσσας. Όταν τα ζώα της άγριας πανίδας καταναλώσουν έστω και ένα δόλωμα αποκτούν ανοσία έναντι της νόσου.
H διασπορά των δολωμάτων θα διενεργηθεί στους χώρους διαβίωσης των ζώων στόχων και δεν θα διενεργηθεί εμβολιασμός σε κατοικημένες αστικές και περιαστικές περιοχές, μεγάλα οδικά δίκτυα και λίμνες.

 

ΓΡΑΨΤΕ ΣΧΟΛΙΑ
0
απογοήτευση 0
1,531 προβολές
X
+