Ημέρα μνήμης σήμερα και λόγω κορονοϊού περιορισμένες οι εκδηλώσεις. Την Κυριακή υπήρξε μια Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας στο Χορτοκοπι με μικρή παρουσία κόσμου και την παρουσία του Βουλευτή Καβάλας Γιάννη Πασχαλίδη.

Όλοι έχουμε ακούσει την φράση «Τα σκουπίδια του ενός είναι ο θησαυρός του άλλου…» και κάποτε είχε μια ευρεία έννοια. Τα τελευταία χρόνια τα κυριολεκτικά σκουπίδια μαζί με την ανακύκλωση έγιναν μεγάλη μπίζνα σε δήμους και περιφέρειες και είναι πολλά τα παιχνίδια που παίζονται μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο……….με ιδιώτες, εργολάβους, αυτοκίνητα κλπ. Είναι πολλά τα λεφτά Άρηηη

Δύσκολες μέρες για τον τουρισμό στην περιοχή μας

Η αεροπορική εταιρεία TUI fly Belgium που είχε ξεκινήσει πτήσεις  το 2018 προς το αεροδρόμιο της Καβάλας και  η εταιρεία για το 2020 θα εκτελούσε μία πτήση την εβδομάδα από τις Βρυξέλλες κάθε Παρασκευή, με ενδιάμεση στάση στη Λέσβο μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου, λόγω των επιπτώσεων του κορωνοϊού ανακοίνωσε ότι ακυρώνει όλες τις πτήσεις προς την Ελλάδα και συγκεκριμένα προς Καβάλα ,  Λέσβο και  Σάμο.

Η υπουργός Τουρισμού της Βουλγαρίας Νικολίνα Ανγκέλοβα  εμμένει στην απόφαση και προειδοποίησε τους Βούλγαρους πολίτες που θα επιλέξουν να περάσουν τις διακοπές τους σε Ελλάδα ή Τουρκία ότι «αφότου γυρίσουν στην χώρα (εν. τη Βουλγαρία) θα πρέπει να παραμένουν σε 14ημερη καραντίνα». Πάντως, η κίνηση αυτή δεν αφορά μόνο τον κορωνοϊό, αλλά «μεταφράζεται» ως μία πρωτοβουλία στήριξης του εγχώριου τουρισμού της Βουλγαρίας.

Πράγμα που πρέπει να κοιτάξει και η Ελληνική κυβέρνηση, που προς το παρόν ασχολείται μόνο με το άνοιγμα των συνόρων και τον εξωτερικό τουρισμό. Το ίδιο ισχύει και για τους δήμους και της περιφέρεις που πρέπει να επικεντρωθούν στο τοπικό τουρισμό και στην προσέλκυση Ελλήνων τουριστών. 

Πρώτο Σ/Κ που άνοιξαν οι παραλίες και δεν έλειψαν τα γνωστά δυσάρεστα του περσυνού καλοκαιριού. Στην Τούζλα άγνωστος/οι σπάζοντας το τζάμι αυτοκινήτου άρπαξαν τσάντα από Ι.Χ. 

0
0
X
+
error: Content is protected !!