Στις 22 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί ο 3ος Παπαχρηστίδειος δρόμος στην Ελευθερούπολη.  Όπως ανακοίνωσε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Χρ. Μποσμπότης θα υπάρξουν νέες Αλλαγές.  Φέτος εκτός από τα 1000m και 5000m προστίθεται και νέα διαδρομή των 10.000m. Μετά τις δύο πετυχημένες διοργανώσεις το ενδιαφέρον αθλητών από όλη  χώρα προμηνύει μεγάλο αριθμό συμμετοχών.  Παράλληλα ο κ Μποσμπότης ανακοίνωσε ότι ο δήμος Παγγαίου σχεδιάζει και ένα μεγάλο αγώνα τρεξίματος και στην Νέα Πέραμο τον Μάιο.

Στη Ν. Πέραμο ο πολύ δραστήριος αντιδήμαρχος Χρ. Πριονίδης που από ότι φαίνεται έχει βάλει στοίχημα να λύσει το κυκλοφοριακό της Ν. Περάμου ανακοίνωσε ότι ακόμα ένας δημοτικός χώρος  ακριβώς απέναντι από το εκκλησάκι της Παναγίας  στην Νέα Πέραμο καθαρίστηκε και ότι χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ. Το τελευταίο διάστημα ο Χρ. Πριονίδης έχει αξιοποιήσει δεκάδες άδειους δημοτικούς χώρους αλλά και ιδιωτικούς κατόπιν συνεννόησης με τους ιδιοκτήτες τους και τους μετατρέπει  σε χώρους στάθμευσης. Με διπλό όφελος πρώτον τον  καθαρισμό  και την μετατροπή οικοπέδων μέχρι σήμερα εστίες μόλυνσης σε εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης.

Μέχρι τις 10 Μάϊου οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετέχουν στο   3 ο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας Παγγαίου, θα πρέπει να καταθέσουν τις  περιλήψεις  των εργασιών τους. Το 3 ο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας Παγγαίου που διοργανώνει η Ι.Μητρόπολη Ελευθερούπολης και ο Δήμος Παγγαίου θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 16-18 Οκτωβρίου 2020.

Ο Βουλευτής της Ν. Δημοκρατίας Γ. Πασχαλίδης ανακοίνωσε ότι κατά την επίσκεψή του στο Γραφείο Υπουργού Προστασίας του Πολίτη,  έθεσε την άμεση ανάγκη για αύξηση του προσωπικού της αστυνομικής διεύθυνσης Καβάλας, προκειμένου να συνδράμουν στο δύσκολο έργο που επιτελείται. Από την πλευρά του Υπουργείου υπήρξε η δέσμευση ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα η αστυνομική διεύθυνση Καβάλας θα στελεχωθεί τόσο με το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό όσο και με οτιδήποτε άλλο χρειαστεί για την ασφαλή και επιτυχή διεξαγωγή των επιχειρήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας. Ελπίζουμε ό κ Πασχαλίδης να τόνισε την ανάγκη για την στελέχωση και του Α.Τ. Ελευθερούπολης και Ν. Περάμου. 

Η βουλευτής του Σύριζα Τ. Ελευθεριάδου με ερώτηση την οποία συνυπέγραψαν 9 βουλευτές έθεσε το ζήτημα της οριστικής λύσης στο πρόβλημα των Τεναγών Φιλίππων. Συγκεκριμένα, με ερώτηση προς τον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Κώστα Καραμανλή, ρωτά σε ποιο στάδιο βρίσκεται η προμελέτη και η οριστική μελέτη, με επίσημη ονομασία «Αντιπλημμυρική προστασία περιοχής Τεναγών Φιλίππων, Ν. Καβάλας – Δράμας – Σερρών», η οποία αφορά την αποτελεσματική άρδευση και στράγγιση της περιοχής των Τεναγών Φιλίππων. Τα Τενάγη ακόμα και σήμερα είναι πλημμυρισμένα και η αγρότες κάθονται σε καρφιά αφού βλέπουν τον Χειμώνα να μένει πίσω και τα χιόνια να μην έχουν κάνει την εμφάνιση τους ακόμα.  

 

0
0
X
+
error: Content is protected !!