@Δεν θα υπάρξει ψήφισμα του Δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου για την Αλάνα της Ν.Ηρακλείτσας ή οπουδήποτε αλλού στο Παγγαίο για τους πρόσφυγες βασιζόμενο σε φήμες ή εικασίες. Μετά και τον θόρυβο και το μπάχαλο που δημιουργήθηκε και με το ψήφισμα του Παλαιοχωρίου, η διοίκηση βάζει φρένο.
Ο δήμαρχος Παγγαίου ήταν κατηγορηματικός για μία φορά ακόμα ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να έρθουν πρόσφυγες/μετανάστες στην Αλάνα και μάλιστα δήλωσε ότι αν έρθουν, τότε θα παραδώσει την Δημαρχιακή του ταυτότητα.

@Ο Φιλ. Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο Δήμος Παγγαίου είναι στα κυβερνητικά σχέδια για δομές ή κέντρο φιλοξενίας προσφύγων αφού όπως τόνισε δεν είναι σε θέση να δεχτεί. Και ζήτησε από το σώμα αλλά και από όλους να ρίξουν τους τόνους επί του θέματος αφού δεν συντρέχουν λόγοι…. και μόνο κακό κάνουν. Και δήλωσε με έμφαση ότι αν υπάρξει λόγος τότε ο ίδιος θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή.

@ Ο Σεβασμός δεν επιβάλλεται αλλά κερδίζεται. Δεν μπορείς άνθρωπος Δάσκαλος να πουλάς ακόμα αβάντα και να ζητάς σεβασμό για αυτόν που δεν σεβάστηκε ούτε καν την υγεία των παιδιών και των δημοτών του. Άσε όλα τα άλλα………………

@Αφού τώρα κάποιοι πήρατε την πολυπόθητη καρέκλα και ζείτε το όνειρο σας, κάντε κάτι θετικό και παραγωγικό με αυτήν. Δεν αφορούν το Δημοτικό συμβούλιο αλλά και την λειτουργία του Δήμου οι προσωπικές σας διενέξεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και βαρεθήκαμε να σας βλέπουμε σαν μαθητούδια στις συνεδριάσεις να κλαψουρίζετε: ο ΤΑΔΕ έγραψε αυτό στο F.B. και… του έγραψα αυτό.. αλλά σε μια ανάρτηση πρι δυο μήνες ο άλλος είχε γράψει………Grow up………

@ Άσχετο αλλά σοβαρό. Ακούγεται τελευταία πολύ η φράση “Δεν έρχονται μόνο πρόσφυγες από εμπόλεμες χώρες αλλά έρχονται και από το Αφγανιστάν και από …….” ακούγεται από κάποιους σκόπιμα και είναι ντροπή και φτάνει τα όρια του ρατσισμού, αλλά σίγουρα ακούγεται και από κάποιους λόγω άγνοιας, να πούμε λοιπόν ότι :
Ο πόλεμος στο Αφγανιστάν συνεχίζεται για 18ο χρόνο. Χιλιάδες άμαχοι και Αφγανοί στρατιώτες χάνουν τη ζωή τους και τραυματίζονται καθημερινά. Το ΝΑΤΟ έχει σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις από το 2014 και οι αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Ταλιμπάν και αφγανικού στρατού έχουν ήδη εξαπλωθεί σε επαρχίες που πριν από μερικά χρόνια ήταν σχετικά ήσυχες. Ο ΟΗΕ σε πρόσφατη έκθεσή του χαρακτηρίζει το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου «πρωτοφανές» όσον αφορά τον αριθμό των άμαχων θυμάτων· 1.174 Αφγανοί σκοτώθηκαν και πάνω από 3.000 τραυματίστηκαν, σχεδόν οι μισοί γυναίκες και παιδιά. Ήταν το πιο αιματηρό τρίμηνο της τελευταίας δεκαετίας, κυρίως λόγω της αύξησης βομβιστικών και επιθέσεων αυτοκτονίας. Από το 2018, ωστόσο, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, οι εντεινόμενες αμερικανικές (και σπανιότερα αφγανικές) αεροπορικές επιδρομές είναι υπεύθυνες για την πλειονότητα των άμαχων θυμάτων του πολέμου στο Αφγανιστάν. Παράλληλα, το Ισλαμικό Κράτος ενισχύει την παρουσία του στη χώρα με επιθέσεις αυτοκτονίας ακόμα και στην πρωτεύουσα Καμπούλ.
Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ως τα μέσα Οκτωβρίου σχεδόν 11.000 αιτούντες άσυλο πέρασαν στην Ελλάδα από τον Εβρο, ενώ σχεδόν 40.000 έχουν περάσει από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Το 40% είναι Αφγανοί. Και το 60% γυναίκες και παιδιά. ΠΗΓΗ

@ Χρόνια Πολλά στον Δήμαρχο Παγγαίου Φίλιππο Αναστασιάδη για την ονομαστική του γιορτή.

0
0
X
+
error: Content is protected !!