Σήμερα Παρασκευή στις 18:30 θα γίνει η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Παγγαίου, υπό των ήχων της  Φιλαρμονικής της Ελευθερούπολης. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν :
Οι μαθητές του 1ου, 2ου και 3ου Δημοτικού σχολείου Ελευθερούπολης, -το παιδικό χορευτικό τμήμα του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου ΤΟ ΠΡΑΒΙ,  Το KAVALA LINDY HOP, οι ΚΡΟΚΟ και ΛΙΝΟ..
 

                                                          
Με Πρωτοβουλία του ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ και φέτος η Ελευθερούπολη θα έχει την “καθιερωμένη” συναυλία της. 

 

Άρχισαν και πάλι οι Σειρήνες να χαϊδεύουν αυτιά εκεί στην Καβάλα για το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Θόδωρου Κοκκινίδη. Κάποιοι μοιράζουν πόθους και χώρους φιλοξενίας  π.χ. τη Μεγάλη Λέσχη, τη δημοτική καπναποθήκη, το Δημαρχείο, το γειτονικό του «κίτρινο» κτίριο, κ.ά.  Πάντως  ο ίδιος ο καλλιτέχνης μας ενημερώνει  ότι το μουσείο στα Κηπιά, τις ημέρες των γιορτών θα είναι κανονικά ανοιχτά όλες τις ημέρες , από τις δέκα το πρωί έως τις έξι το απόγευμα . Ακόμη και ανήμερα Χριστουγέννων και πρωτοχρονιάς. Ευκαιρία λοιπόν για μια επίσκεψη.

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας κ. Γιάννης Πασχαλίδης συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη Βασίλη.
Τη συζήτηση τους απασχόλησε μεταξύ άλλων το ζήτημα των ελλείψεων ιατρών, ιατρικού προσωπικού και νοσηλευτών στην Π.Ε. Καβάλας. Και συγκεκριμένα ζήτησε και πρόσληψη γιατρού στο πολυδύναμο ιατρείο της παραλίας Οφρυνίου και τη μεταφορά εκεί του ασθενοφόρου, το οποίο δώρισε ο Ιταλικός Ερυθρός Σταυρός, κατόπιν σχετικών ενεργειών του Βουλευτή.

Το Γυμνάσιο Ελευθερούπολης υλοποιεί, για πρώτη φορά φέτος, διετές πρόγραμμα ERASMUS+ ΚΑ2, συμμετέχοντας στη μεγαλύτερη κοινότητα της Ευρώπης. Το πρόγραμμα με τίτλο « Back to the Roots, back to the Future » έχει ως στόχο να καταδείξει ότι ο χώρος του πολιτισμού μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση της απασχόλησης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας μέσα από καινοτόμες δράσεις, που συνδέονται με την ανάδειξη της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν σχολεία από έξι (6) ευρωπαϊκές χώρες: Ελλάδα, Τουρκία, Ρουμανία, Ιταλία, Κροατία και Ισπανία. Τουλάχιστον 100 μαθητές και 65 καθηγητές θα αλληλεπιδράσουν λαμβάνοντας μέρος στις κύριες δράσεις του προγράμματος.

Πολλοί ακόμη όμως, θα  στηρίξουν ποικιλοτρόπως τους στόχους προγράμματος, μέσα από ποικίλες εργασίες, που θα πραγματοποιηθούν στους χώρους, στις γειτονιές και στις πόλεις των συμμετεχόντων σχολείων. Το Γυμνάσιό μας, στην πρώτη συνάντηση, ως οικοδεσπότης των εκπαιδευτικών του προγράμματος, παρουσίασε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σχολείου, εργαλεία ψηφιακής αφήγησης και σύγχρονες εκπαιδευτικές πρακτικές, απαραίτητες,  για το σχολείο του μέλλοντος αλλά και για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επισκέψεις, περιηγήσεις και ξεναγήσεις σε χώρους και γειτονιές ιδιαίτερου πολιτισμικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν «κέντρα» βιώσιμης ανάπτυξης για την τοπική κοινωνία.

Στην επόμενη συνάντηση, την οποία με ανυπομονησία αναμένουμε, θα έχουμε τη χαρά, να συνοδεύσουμε και μαθητές του Γυμνασίου μας, δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν  και να γνωριστούν με ξένους συνομήλικους τους, ερχόμενοι σε επαφή με τον πολυπολιτισμικό πλούτο της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Επενδύουμε στο παρελθόν, σχεδιάζουμε το μέλλον…

( ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ )

0
0
X
+
error: Content is protected !!