Σάλος για το βίντεο της Α.Μ.Θ και τις ……..καριόκες…………..

Σάλος έχει ξεσπάσει πλέον  με το video της περιφέρειας για την τουριστική προβολή της Α.Μ.Θ που ξεκάθαρα ήταν η προβολή της Θράκης.

Η χιονοστιβάδα αντιδράσεων δεν λέει να κοπάσει αφού πλέον Νομοί, Δήμοι, Μ.Μ. ενημέρωσης, Τουριστικοί επιχειρηματίες  ακόμα και απλοί δημότες,  δικαίως διαμαρτύρονται, και από ότι φαίνεται σύντομα και διάφορα κόμματα αρχίζουν να παίρνουν  θέση. 

Στον αντίποδα η πρώτη απάντηση ήρθε από τον Αντιπεριφερειάρχη τουρισμού Κώστα Αντωνιάδη ο οποίος μέσα από την δήλωση του που από πολλούς κύκλους χαρακτηρίστηκε ως “νίπτω τας χείρας μου”  ο οποίος δήλωσε σε Εφημερίδα:

Υπεύθυνοι του Euronews, σύμφωνα με την σύμβαση που υπογράφηκε μεταξύ του σταθμού και του TAP, είχαν την τελική απόφαση για το θέμα τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του βίντεο.

Είναι γνωστό ότι το συγκεκριμένο βίντεο χρηματοδοτήθηκε από τον ΤΑΡ  και αποτελεί μέρος του προγράμματος κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων που υλοποιεί ο TAP στις περιοχές όπου διέρχεται ο αγωγός. Η τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη τουρισμού Κώστα Αντωνιάδη που ωμά μας λέει ότι την τελική απόφαση την έχει ο ΤΑΡ” μας παραπέμπει σε “αποικιοκρατικές” συμφωνίες και δεύτερον ότι αυτή “εν λευκώ” τελική απόφαση του ΤΑΡ  ελοχεύει κινδύνους ότι ο ΤΑΡ και κάποιοι  να κάνουν “πολιτική” μέσα από αυτό το κονδύλι των 350.000€ που έχει δεσμευτεί ο ΤΑΡ να δώσει ως αντάλλαγμα για την τουριστική και πολιτιστική  προβολή της Α.Μ.Θ. Αυτός ο φόβος (της πολιτικής) ήδη γίνεται ορατός στο πρώτο δείγμα (spot) αφού στο συγκεκριμένο βίντεο κόστους 70.000€ που προβάλλεται τηλεοπτικά και διαδικτυακά ταυτόχρονα σε 12 διαφορετικές γλώσσες, σε ένα κοινό περίπου 500 εκατομμυρίων ανθρώπων και σε 166 χώρες ανά τον κόσμο γίνεται λόγος για “Δυτική Θράκη” και “Χριστιανική πλειονότητα” και πολύ σωστά ο Δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ  (ΕΔΩ)  γράφει στην επιστολή διαμαρτυρίας :

Η φράση «Δυτική Θράκη» σε ένα τουριστικής φύσης βίντεο (γκουγκλάρετε τη φράση «Δυτική Θράκη» και θα καταλάβετε), γεννά συνειρμούς που έχουν να κάνουν με αλυτρωτικές διαθέσεις κι εκφράσεις αναβίωσης ακραιφνούς σωβινισμού που ανακαλούν μνήμες του 1913.

Όσον αφορά τον όρο «χριστιανική πλειονότητα» ούτε ως νεολογισμός μπορεί να γίνει δεκτός αφού η Συνθήκη της Λωζάνης, στο άρθρο 45, μιλά για «μουσουλμανική μειονότητα, θρησκευτική».

Απεχθάνομαι την συνωμοσιολογία αλλά κάποτε πρέπει να μάθουμε να διακρίνουμε την σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού, έχοντες γνώση ως φύλακες.

Επίσης ο αντιδήμαρχος τουρισμού  Κώστας Αντωνιάδης θα πρέπει να διευκρινίσει ποιους εννοεί στο “ατυχές” σχόλιο του στο F.B. που γράφει μεταξύ των άλλων:  
Επίσης χαίρομαι την κριτική όπως τη δική σου και όχι κάποιων άλλων που μέσα από την κριτική προσπαθούν να δικαιολογήσουν τη δική τους αδράνεια. Τέλος όποιος εργάζεται κάνει και λάθη, ενώ αυτός που δεν κάνει τίποτα δεν παράγει έργο και δεν προκαλεί αντιδράσεις. Εγώ όμως δεν είμαι αυτής της λογικής γιατί ο κόσμος έχει κουραστεί από λόγια και θέλει Λόγο και έργο από τους πολιτικούς.

Πραγματικά ο κατά τα άλλα ικανότατος & συμπαθέστατος Κώστας Αντωνιάδης πρέπει να μας ξεκαθαρίσει ποιους εννοεί όταν γράφει:  και όχι κάποιων άλλων που μέσα από την κριτική προσπαθούν να δικαιολογήσουν τη δική τους αδράνεια.  Αλήθεια ποιοι είναι αυτοί οι κάποιοι που θέλουν να δικαιολογήσουν την δική τους αδράνεια γιατί όσο γνωρίζουμε η κριτική για το spot έρχεται από παντού, μήπως εννοεί τον Δήμαρχο Θάσου της ναυαρχίδας του τουρισμού στην Α.Μ.Θ. ή μήπως εννοεί τον Δήμο Παγγαίου με ρεκόρ τουριστών ή εννοεί τους χιλιάδες απλούς ανθρώπους της Καβάλας, της Δράμας,της Θάσου & Παγγαίου και άλλων περιοχών πέρα από Θράκη  που έχουν επενδύσει τον βιος τους στον κλάδο του τουρισμού και βλέπουν άνιση μεταχείριση. Ή εννοεί εμάς τα Μ.Μ.Ε. που πασχίζουμε να προβάλουμε τις ομορφιές και τις περισσότερες φορές άνευ ανταλλάγματος. 
Όσο για για το σχόλιο του ο κόσμος έχει κουραστεί από λόγια και θέλει Λόγο και έργο από τους πολιτικούς …… δεν θα το σχολιάσω…… απλά ψάχνω να βρω ποιος είναι ο πολιτικός ή μη  Λόγος της περιφέρειας στο συγκεκριμένο spot αφού ο ίδιος ο αντιπεριφερειάρχης ήταν αυτός που μας πρωτοείπε  την τελική απόφαση του spot την είχαν άλλοι……οι ξένοι.
Πάντως ενδιαφέρον θα ήταν να μάθουμε αν υπήρξε επιτροπή παραλαβής της περιφέρειας για αυτό το spot και ποιος ο Λόγος της. 

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
2,146 προβολές
X
+