Η γνωστή και παράλογη ιστορία των διμήνων που ξεκίνησε μετά από τις καταγγελίες του Βασ. Ξουλόγη που ταλανίζει τον δήμο μας εδώ και χρόνια αφού πρώτα οδήγησε 56 δημοτικούς συμβούλους (περιλαμβανομένου και του εαυτού του και δικών του Δ. συμβούλων) και τους διοικούντες της ΔΕΥΑΑ Παγγαίου στο εδώλιο των κατηγορούμενων στις αίθουσες των αστικών δικαστηρίων, στο πειθαρχικό αιρετών οργάνων Ο.Τ.Α της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας και Θράκης όπως και στο καταλογισμό εις βάρους τους του ποσού 1.650.000€ δηλαδή τους καταβληθέντες μισθούς των διμηνητών που πιθανά θα κληθούν πλέον αυτοί να επιστρέψουν και να αποδώσουν στο δημόσιο. Όσον αφορά τα αστικά δικαστήρια και μετά από μια μακροχρόνια ταλαιπωρία άπαντες αθωώθηκαν τον Ιανουάριο του 2019. Και εκκρεμούσαν το πειθαρχικό όργανο και ο καταλογισμός των 1.650.000€.

Σήμερα νωρίτερα έφτασε στον Δήμο Παγγαίου έγγραφο από την πρόεδρο του πειθαρχικού αιρετών οργάνων Ο.Τ.Α της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας και Θράκης και ανακοίνωσε την αθώωση των εν΄ενεργεία υπευθύνων της ΔΕΥΑ καθώς και των κάτωθι εν΄ ενεργεία αιρετών δηλαδή των:

Α. Καλλινικίδη
Β. Μαλακόζη
Γ. Στάμο
Β. Δημητρακούδη
Χ. Γκέντζογου
Χ. Μποσμπότη
Ο. Αμπατζια
Κ. Τσάκαλο
Χ. Πριονίδη
Ε. Μπενή
Κ. Πετρόπουλο
Κ. Γάκη
Π. Τραγατζόπουλο
Α. Νέζα

Μετά την εξέλιξη αυτή η υπόθεση των διμήνων από ότι φαίνεται ότι οδεύει σε αίσιο τέλος αφού πλέον ανοίγει ο δρόμος για την πολυπόθητη νομοθετική τροπολογία αφού τώρα μπορεί να κατατεθεί ώστε να λυθεί και το πρόβλημα του καταλογισμού των 1.650.000€. Η αιτιολογία της προηγούμενης κυβέρνησης για την μη κατάθεση της τροπολογίας ήταν ότι από την στιγμή η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και δεν μπορεί να παρέμβει (ΕΔΩ). Οι δημοσιογραφικές μας πληροφορίες κάνουν λόγο για άμεση κατάθεση της νομοθετικής τροπολογίας στην Βουλή τις επόμενες ημέρες, ώστε αυτή η υπόθεση να οδηγηθεί σε ένα αίσιο τέλος.

0
0
X
+
error: Content is protected !!