Ραγδαίες εξελίξεις για τα δίμηνα: Απολογούνται 56 δημοτικοί σύμβουλοι Παγγαίου στην Εισαγγελία και αποκεντρωμένη.

ΒΑΣΙΛΗ ΞΟΥΛΟΓΗ γιατί έκανες αυτή την καταγγελία και σε τι αποσκοπούσες;

Αναβρασμός και μεγάλη ανησυχία επικρατεί μεταξύ των 56 νυν και πρώην Δημοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων στον Δήμο Παγγαίου που βρέθηκαν κατηγορούμενοι μετά την από 26/4/2016 καταγγελία του Βασίλη Ξουλόγη σχετικά με προσλήψεις διμήνων από την περίοδο 1/1/2011 μέχρι και πρόσφατα.

Οι ανωτέρω δημοτικοί σύμβουλοι έχουν κληθεί σε απολογία την Δευτέρα 15/5 από την εισαγγελία Καβάλας και τις επόμενες 10 μέρες από την αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας Θράκης.  Στους δημοτικούς συμβούλους έχουν καταλογισθεί τα μισθολόγια αυτών των προσλήψεων και οι δημοτικοί αν κριθούν ένοχοι  θα  κλιθούν να τα πληρώσουν. Αυτό  το ποσόν ξεπερνά το 1.600.000€ και αφορά πάνω από 1.200.000€ για αυτούς που προσλήφθηκαν επί της Θητείας Ξουλόγη 2011-2014 και το υπόλοιπο ποσόν περίπου 400.000€ για τα έτη 2015 – 2016 θητείας Φίλιππου Αναστασιάδη αφού στα τρία χρόνια και μισό ο Ξουλόγης προσέλαβε 607 διμηνίτες ενώ ο Φιλ. Αναστασιάδης στα 2,5 χρόνια θητείας του έχει κάνει χρήση μόνο 165 διμηνιτών . Το ποσόν έχει καταλογισθεί και καταμερίζεται βάσει των ψηφισμάτων στα δημοτικά συμβούλια για τις προσλήψεις  άρα όπως καταλαβαίνετε ποια είναι η δυσχερής θέση αυτών που υπηρέτησαν και τις 2 θητείες, πρώτον για τον ίδιο τον Βασ. Ξουλόγη αλλά και για ανθρώπους όπως Κ. Γάκη, Χρ. Μποσμπότη, Φιλ. Αναστασιάδη, Χρ. Πριονίδη, Γ. Θωμά, Ανδ. Καλλινικίδη, Κ. Πετρόπουλο, Μ. Μαλακόζη, Κρ. Παπανικολάου, Π. Τραγατζόπουλο, Χ. Νέζα κ.α. Στην περίπτωση ενοχής όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι εκπίπτουν από τα καθήκοντα τους καθώς θα υποστούν και άλλες κυρώσεις. 

Οι κατηγορίες μετά την καταγγελία  Ξουλόγη συνιστούν και ποινικό αδίκημα και για αυτό τον λόγο και οι 56 νυν και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι έχουν κληθεί την προσεχή Δευτέρα  15/5/2017 σε απολογία από την εισαγγελία της Καβάλας.

Το όλο θέμα κρίνεται πολύ σοβαρό και η έκβαση της θα επηρεάσει όλες τις προσλήψεις διμήνων σε όλη την χώρα και ήδη έχει απασχολήσει την Κ.ΕΔ.Ε η οποία με ψήφισμα της καταδίκαζε την συμπεριφορά Ξουλόγη.  ΕΔΩ.   

Περισσότερα για αυτήν την υπόθεση μπορείτε να ανατρέξετε στην δημοσίευση μας όταν είχε σκάσει η υπόθεση. ΕΔΩ  

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
2,684 προβολές
X
+