“Δεν μπορώ να φανταστώ και αυτό το ΕΣΠΑ να τρέχει με τους δήμους θεατές “, τόνισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου μιλώντας στα Γιάννενα

στο πλαίσιο των ενημερωτικών ημερίδων που διοργανώνει η ΕΕΤΑΑ σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων, με θέμα «Χρηματοδοτικά Προγράμματα της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2021 – 2027 και τις ευκαιρίες για τους ΟΤΑ α΄ βαθμού».

Συγκεκριμένα , για το νέο ΕΣΠΑ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε τα λάθη που γίνονται, κάνοντας ειδική αναφορά στις ΟΧΕ, τονίζοντας:

«Εξαιρώντας την Ήπειρο, οι υπόλοιπες ΟΧΕ στη χώρα μας δεν περπατήσανε ικανοποιητικά. Και δεν περπατήσανε γιατί, όπως και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σημειώνει σε όλους τους τόνους, δεν υπάρχει αρκετή διαβούλευση με τη βάση, δεν υπάρχει αρκετή διαβούλευση με τον πρώτο βαθμό Αυτοδιοίκησης».

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου υπογράμμισε:

«Αυτό λοιπόν που πρέπει να κάνουμε και στο νέο ΕΣΠΑ και στο Ταμείο Ανάκαμψης είναι να εμπλέξουμε περισσότερο τους Δήμους. Δεν μπορώ να φανταστώ και αυτό το ΕΣΠΑ να τρέχει με τους δήμους θεατές μόνο σε επίπεδο επιτροπών παρακολούθησης. Προφανώς θα τρέξει με τη δομή που τρέχει σήμερα, αλλά θα πρέπει και στον σχεδιασμό αλλά και στον χρονοπρογραμματισμό των προσκλήσεων να είμαστε εκεί και να έχουμε καλύτερη άποψη για τον όλο σχεδιασμό».
ΠΗΓΗ

4
0
X
+
error: Content is protected !!