Η επόμενη μέρα θα έχει δυσμενή οικονομικά αποτελέσματα γενικότερα στην τοπική κοινωνία του Δήμου μας και ειδικότερα στους επαγγελματίες μας και τους αγρότες-αλιείς- κτηνοτρόφους . Γι αυτό τον λόγο πρέπει σαν Δήμος Παγγαίου από τώρα να σχεδιάσουμε πως θα αντιμετωπίσουμε την καινούργια κατάσταση με σκοπό να στηρίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τους Δημότες μας.

Δήλωσε στο paggaionet ο αρχηγός της παράταξης ¨Σωστή επιλογή”, Δημήτρης Μπαταλογιάννης και μας ενημέρωσε για την επιστολή με τις προτάσεις της παράταξης του που έστειλε στο πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου. 

Στην επιστολή αυτή ο κ Μπαταλογιάνης μεταξύ των άλλων προτείνει: 

– Άμεση κατάργηση της οποιασδήποτε πρόσφατης αύξησης των δημοτικών τελών.
Την εφαρμογή μειώσεων σε ανταποδοτικές υπηρεσίες του Δήμου μας (ύδρευση, αποχέτευση, άρδευση, καθαριότητα κ.λ.π.)
– Μείωση τελών σε κτηνοτρόφους και αγρότες από υπηρεσίες που τους παρέχει ο Δήμος Παγγαίου.
– Την ενίσχυση του Κοινωνικού Τιμολογίου στις ανταποδοτικές υπηρεσίες του Δήμου μας σε οικονομικά ευάλωτες ομάδες των δημοτών μας (πολύτεκνους, τρίτεκνους, χαμηλοσυνταξιούχους, δικαιούχους κοινωνικών επιδομάτων, ΑμεΑ κ.λ.π.).
– Πάγωμα των απαιτήσεων του Δήμου από τρίτους για οφειλές παντός τύπου
– Πάγωμα των μέτρων είσπραξης από οφειλές – Πάγωμα των πληρωμών τελών ύδρευσης και αποχέτευσης και επανασύνδεση παροχής ύδρευσης σε οικονομικά ευάλωτους δημότες μας.
– Συνεχή επιτάχυνση και ενδυνάμωση των Προγραμμάτων Κοινωνικής Φροντίδας και Στήριξης των ηλικιωμένων του Δήμου Παγγαίου που δοκιμάζονται από την απομόνωση και που πρέπει να είμαστε διαρκώς κοντά τους με παροχή άμεσων υπηρεσιών για να μην αισθάνονται μόνοι και απροστάτευτοι. 

Ακολουθεί η δισέλιδη επιστολή.

μπ
0
0
X
+
error: Content is protected !!