Και νέα κρούσματα παρουσιάστηκαν στη περιοχή της Νέας Περάμου και το Δ. Παγγαίου και ήδη ένας/μια ασθενής (αγνώστων  λοιπών στοιχείων) κρούσμα του κορονοϊού από τον Δήμο Παγγαίου νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Καβάλας με σοβαρότερα συμπτώματα.

Λόγω της έξαρσης κρουσμάτων που παρατηρείται  στην περιοχή της Ν. Περάμου και στο Δ.Δ. Ελευθερών το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021, και ώρες 11.00 με 15.00, θα πραγματοποιούνται δωρεάν Rapid Tests για covid 19, στο Γυμναστήριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Περάμου (Οδός Αγ. Νικολάου), από ιατρούς μελών του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας. Τα τεστ είναι δωρεάν. 

Από την  Διεύθυνση Υγείας της Καβάλας εξετάζεται η λειτουργία των σχολείων σε ό,τι αφορά τα κρούσματα του κορωνοϊού αφού και στον Δήμο Παγγαίου πολλά από τα νέα κρούσματα είναι μαθητές. Η επερχόμενη κακοκαιρία με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες προβληματίζει αφού  ο αερισμός των τάξεων δεν θα είναι εύκολος. Στη Θάσο ήδη ο Δήμαρχος έχει ζητήσει το καθολικό κλείσιμο των σχολείων μετά την σωρεία κρουσμάτων στο Νησί.  

Ο Διευθυντής Υγείας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του σημείωσε πως βρισκόμαστε στην τρίτη φάση της πανδημίας , είπε ότι «είμαστε μάλλον στην κόψη του ξυραφιού. Αυτός ο ιός είναι τόσο απρόβλεπτος που δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθεί. Μπορεί να υπάρξει εκτίναξη από τη μία εβδομάδα στην άλλη ή να μην έχουμε αύξηση. Τα επιβαρυντικά στοιχεία είναι ότι είμαστε στην καρδιά του χειμώνα κι έχουμε μεταλλάξεις που κάνουν τον ιό πιο μεταδοτικό. Θέλει, λοιπόν, πάρα πολλή προσοχή αυτό το δίμηνο μέχρι να μπει η άνοιξη και να προχωρήσει ο εμβολιασμός. 

17
14
X
+
error: Content is protected !!