Χτες ο Ε.Ο.Δ.Υ. ανακοίνωσε 749 διασωληνωμένους, 75 θανάτους με το σύνολο θανόντων να φτάνει 8.607. Τα νέα κρούσματα 3.445  με σύνολο τα 285.015 κρούσματα. Τα pcr τεστ μειώθηκαν κατά 4.000 αφού προχτές ήταν 24.543 και χτες είχαμε 20.419

Για την Καβάλα ο Ε.ΟΔ.Υ. ανακοίνωσε πάλι αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, 43 κρούσματα. Και για την Θάσο 5 κρούσματα.

Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι η ενημέρωση σχετικά με τα κρούσματα της π.ε. Καβάλας είναι περιορισμένη  και αυτό προβληματίζει αφού οι ειδικοί ή οι τοπικές αρχές δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει ή οι αρχές γνωρίζουν και δεν λένε και τότε το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί δεν λένε;
Η άγνοια αν υπάρχει πρόβλημα κρουσμάτων σε μια περιοχή δεν σίγουρα δεν συμβάλει στην προστασία.

Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων σε Παγγαίο

Όσο αυξάνουν τα κρούσματα που ανακοινώνει ο Ε.Ο.Δ.Υ στην π.ε. Καβάλας τότε σημαίνει ότι τα κρούσματα αυξάνουν και στον Δήμο Παγγαίου.
Όπως γράφουμε αυτές τις μέρες η επιστροφή του κορονοϊού στα χωριά του πρώην Δήμου Παγγαίου κάθε μέρα αυξάνει και σε μια τόσο μικρή κοινωνία προβληματίζει.
Είναι περίπου ένα δεκαήμερο που μετά από αρκετό καιρό, ακούσαμε για κρούσματα στη Νικήσιανη και συγκεκριμένα τα πρώτα που έγιναν γνωστά ήταν 4 κρούσματα στην ίδια οικογένεια, όπως επίσης 2 κρούσματα σε οικογένεια στον ΑΓ. Χριστόφορο. Έκτοτε σε καθημερινή βάση ακούγονται καινούργια κρούσματα. Σήμερα ο συνολικός αριθμός στον πρώην Δ. Παγγαίου αν ήδη δεν ξεπερνά τα 20 είναι περίπου τόσα. Δυστυχώς δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση και έτσι είναι δύσκολο να επιβεβαιωθούν όλα που ακούγονται. Πάντως ένας ασφαλής απολογισμός από μεριά μας κάνει λόγο για 14 κρούσματα στη Νικήσιανη, 5 κρούσματα στον Αγ. Χριστόφορο και χτες μας έκαναν γνωστό για αριθμό κρουσμάτων στην Γεωργιανή, γεγονός που διερευνούμε. Επίσης λαμβάνουμε μηνύματα για κρούσματα σε Ελευθερούπολη.

Ως γνωστόν η άποψη μας είναι ότι ένας ενημερωμένος δημότης ειδικά αυτή την περίοδο του κορονοϊού προστατεύεται, αλλά όπως φαίνεται οι αρχές (περιλαμβανομένων και των τοπικών) αποφεύγουν την ενημέρωση πάνω στο θέμα κορονοϊού, μιας και η κατάσταση χαλάει την φαινομενικά, εικονική κατάσταση του  success story που θέλουν να περάσουν και να ανοίξουν τον τουρισμό όπως κάνουν με τα σχολεία άρον – άρον και χωρίς τα επαρκή μέτρα. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε όταν πλέον υπάρχουν εστίες κρουσμάτων να μας ενημερώνεται με μηνύματα, εμείς διαφυλάττουμε την ανωνυμία σας και ο μόνος λόγος που το ζητάμε είναι να μπορούμε να ξεκινήσουμε έρευνα στην περιοχή που μας υποδεικνύεται. 

Στατιστικά Π.Ε. Καβάλας ανά εβδομάδα Απριλίου.

Ημ/νια Πεμ. Παρ. Σαβ. Κυρ. Δευτ. Τρ. Τετ. Σύνολο
1-7  Απρ. 16 35 28 13 15 45 43 195
8-14 Απρ.                
15-21 Απρ.                
22-28 Απρ.                
29-30 Απρ.                
ΣΥΝΟΛΟ               195

 

12
9
X
+
error: Content is protected !!