Πολλά τα ερωτήματα για τα οικονομικά της Αναπτυξιακής Καβάλας


Ζημία 500.000€ την διετία 2017-2018, καταποντισμός της μετοχής της εταιρίας από 14,67€ έχει φτάσει τα 4,68€.
Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Αναπτυξιακή Καβάλας Α.Ε. εταιρεία τοπικής αυτοδιοίκησης, στην οποία βασικοί μέτοχοι είναι οι 4 δήμοι της περιφερειακής ενότητας Καβάλας και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακή Καβάλας Α.Ε. από το 2014 είναι ο δήμαρχος Παγγαίου Φιλ. Αναστασιάδης. Η αύξηση κεφαλαίου, συζητήθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του Δ. Καβάλας. Όπως δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών», Άρης Βέρρος, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ζητήθηκε διότι, μέσα στα δύο χρόνια (2017-2018), διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μία ζημιά, η οποία ξεπερνάει το μισό εκατομμύριο ευρώ. Τον Ιούλιο του 2017, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας, υπήρξε μείωση κατά περίπου 350.000 του κεφαλαίου, ώστε να υπάρξει συμψηφισμός ισόποσων ζημιών της εταιρείας. Τον Σεπτέμβριο του 2018, ξαναέρχεται η Γενική Συνέλευση και μειώνει πάλι, κατά περίπου 190.000 ευρώ το κεφάλαιο. Εάν προσθέσετε αυτά τα δύο ποσά, το σύνολο ξεπερνά το μισό εκατομμύριο».

Υπογράμμισε, δε, ότι «η ονομαστική αξία της μετοχής, όταν δημιουργήθηκε η ανώνυμος εταιρεία, ήταν 14,67 ευρώ και η σημερινή έπεσε στα 4,68 ευρώ»! Και επισήμανε ότι «το λιγότερο που έπρεπε να ζητήσει ο Δήμος Καβάλας ήταν να μας δοθούν τα ακριβή στοιχεία των εξόδων της εταιρείας και οι λόγοι που δημιουργήθηκε αυτό το μεγάλο άνοιγμα. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν υπήρχε υπηρεσιακός παράγοντας της εταιρείας για να απαντήσει».

Τέλος, τόνισε ότι «αυτή η κατάσταση δεν τιμά κανέναν από όσους υπηρετούμε την αυτοδιοίκηση και τον Δήμο Καβάλας. Ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα, με την απλή αναλογική, τα πράγματα θα είναι κατά πολύ διαφορετικά, ότι θα παράγεται πραγματικά πολιτική και ότι θα αναβαθμιστεί ο ρόλος του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε μέσα εκεί να παίρνονται όλες οι σημαντικές αποφάσεις για τον Δήμο».
περισσότερα

ΓΡΑΨΤΕ ΣΧΟΛΙΑ
0
απογοήτευση 0
908 προβολές
X
+