Η αχαριστία είναι στάση ζωής πολλών.
Στηριγμένοι στα χαρίσματά τους, στην δύναμη του χρήματος, στην ικανότητα να χειρίζονται τους άλλους, εκμεταλλεύονται την αγάπη ή την αδυναμία που τους δείχνουν για να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις τους, χωρίς να αισθάνονται ότι οφείλουν αναγνώριση σε όσους τους ευεργετούν, σε όσους προσφέρουν.
Σαν να δικαιούνται τα πάντα, ξεχνούν ακόμη και το «ευχαριστώ».
Πατήρ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός.

Αγνωμοσύνη (< αγνώμων < ἀ + γνώμη) ονομάζεται η μη αναγνώριση της ηθικής υποχρέωσής μας έναντι μιας ευεργεσίας που τύχαμε από κάποιον ή κάποιους.

Δυστυχώς στον τόπο αυτό η αχαριστία ευδοκιμεί τα μέγιστα και στη πολιτική.
Στον Δήμο Παγγαίου δυστυχώς, τουλάχιστον στα 20 τελευταία χρόνια για πρώτη φορά η δημοτική αρχή αλλιώς η διοίκηση του δήμου έχει κομματοποιήθει τόσο πολύ. Πρώτη φορά έχουμε τέτοια πολιτικοποίηση των δημοτικών θεμάτων. Δεν θα αναφερθώ στα λεωφορεία και τα πούλμαν στην Θεσσαλονίκη, Πισοδέρι, Αθήνα κλπ. Δεν θα αναφερθώ στις δηλώσεις μίσους δημοτικών συμβούλων κλπ. Αλλά θα αναφερθώ στο δόγμα όλα στο δήμο για και από το κόμμα (Ν.Δ) και το πολιτικό Αλτσχάϊμερ κάποιων στην κορφή του δήμου Παγγαίου.
Είναι γνωστό και διαχρονικό στη πολιτική το παιχνίδι της πατρότητας έργων και κονδυλίων.  Ακόμα και στα δημοτικά συμβούλια του Παγγαίου χρόνια τώρα τα ίδια. Παραδείγματα πολλά! Επί Βασ. Ξουλόγη κάθε φόρα που ένα έργο ολοκληρωνόταν από την διοίκηση Ξουλόγη, η παράταξη Γ. Φιλόσογλου “υπενθύμιζε” ποίος έκανε την μελέτη, ποιος βρήκε τα κονδύλια, και πολύ σωστά ζητούσε μερτικό από την πατρότητα στα έργα που ολοκληρώθηκαν ή κόπηκε η κορδέλα επί Ξουλόγη. Τα ίδια και την πρώτη θητεία Αναστασιάδη, πολλές φορές ο Βασ. Ξουλόγης χρειάστηκε δικαίως να υπενθυμίσει τα ίδια στον Αναστασιάδη…
Και ερχόμαστε την σήμερον ημέρα που διάγουμε την δεύτερή θητεία Αναστασιάδη και θα μιλήσουμε για κονδύλια και πατρότητα, ευχαριστήρια, πολιτική ηθική, το γνωστό τυπικό “γλύψιμο” ανωτέρων στο κόμμα κλπ.

Ως γνωστόν στο μεγαλύτερο μέρος της πρώτης θητείας Αναστασιάδη κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, γνωστό επίσης είναι ότι η παράταξη “Ναι Μπορούμε” επανεξελέγη και μάλιστα με μεγάλο ποσοστό και ένας λόγος για αυτό ήταν το  “έργο” που είχε κάνει. Και εδώ τίθεται το ερώτημα τα κονδύλια αυτών των έργων από που προήλθαν; Και βέβαια η απάντηση είναι κάποια από Ευρωπαϊκά προγράμματα και τα υπόλοιπα από εθνικούς πόρους, το πρόγραμμα Φιλόδημος δηλαδή την κυβέρνηση με άλλα λόγια.   Γνωστό επίσης είναι ότι μέχρι  την υπόθεση της ονομασίας της Β. Μακεδονίας, η συνεργασία μεταξύ Δήμου Παγγαίου και κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν αγαστή και προσοδοφόρα για τον Δήμο Παγγαίου.

Εκτός από τα έργα που υλοποιήθηκαν την εποχή της  συνύπαρξης Αναστασιάδη – ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν και πολλά που ξεκίνησαν ή δρομολογήθηκαν και έμειναν παρακαταθήκη στο Δ. Παγγαίου και ένα από αυτά είναι το παρακάτω που θα θίξουμε και που φέρνει και στην επιφάνεια όλα τα προ αναφερόμενα.   

Μιλάμε για τα για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο Δήμο Παγγαίου. Πριν λίγες μέρες ο Φιλ. Αναστασιάδης έγραψε;

Για να δούμε και να θυμηθούμε λοιπόν μερικά πράγματα για το έργο αντιπλημμυρική προστασία και της κατασκευής δικτύων αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στον Δήμο Παγγαίου. 

Στις 15 Νοεμβρίου 2018 δημοσιεύθηκε Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Ο Δήμος Παγγαίου υπέβαλε μελέτες και αίτημα για  αντιπλημμυρική προστασία και της κατασκευής δικτύων αποχέτευσης ομβρίων υδάτων έργων 2.500.000€ για την Ν. Πέραμο, Ν.Ηρακλείτσα και Ελευθερούπολη.  Τα έργα αξιολογήθηκαν ταχύτατα, λόγω της σημασίας τους , εγκρίθηκαν και το μόνον που χρειαζόταν ήταν η διοικητική πράξη της ένταξής τους για χρηματοδότηση από τον «ΦιλόΔημο».  Με τις εκλογές του 2019,  τον Ιούλιο του 2019 ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος παρέλαβε μεταξύ άλλων μία λίστα 11 έργων συνολικού προϋπολογισμού 38.829.110,72 ευρώ μεταξύ αυτών και του Δήμου Παγγαίου , τα οποία για αδιευκρίνιστους λόγους δεν προχώρησαν παρότι είχαν αξιολογηθεί, εγκριθεί.
Μάλιστα για αυτή  όπως την αποκάλεσαν “αδικαιολόγητη” καθυστέρηση της υλοποίησης αυτών των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας παρ’ ότι είχε ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των σχετικών προτάσεων των δήμων στο πλαίσιο του προγράμματος «ΦιλόΔημος Ι», πριν λίγους μήνες (Ιούνιος 2020) 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ αυτών όλοι πρώην και νυν βουλευτές Καβάλας, με πρωτοβουλία του βουλευτή Επικρατείας, Πάνου Σκουρλέτη, έφεραν στην Βουλή και θέτουν με Ερώτησή τους και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον υπουργό Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο για εξηγήσεις για αυτή την “αδικαιολόγητη” καθυστέρηση. Περισσότερα ΕΔΩ .

Είναι λυπηρό να βλέπεις νέους ανθρώπους  στην πολιτική αλλά και σε ηλικία τόσο σύντομα ήδη να πάσχουν από πολιτικό Αλτσχάϊμερ  και να ξεχνούν μέχρι του σημείου αχαριστίας ποιος τους βοήθησε,  από ποιους κέρδισαν και ευεργετήθηκαν και γενικά την πραγματικότητα και την εξέλιξη των πραγμάτων. Και μόνον το όποιο πολιτικό τους ή κομματικό όφελος στο μέλλον να καθορίζουν την συμπεριφορά τους, τις ευχαριστίες τους  κλπ.

0
0
X
+
error: Content is protected !!