Δελτίο Τύπου
«Με συνεχείς προσπάθειες του Γ.Πασχαλίδη πιστώνονται την Παρασκευή οι αποζημιώσεις για όλες τις πληγείσες παραγωγές της Π.Ε Καβάλας
– Ο Βουλευτής στη συγκέντρωση των αγροτών για τα ζητήματα των αποζημιώσεων»
Ο Βουλευτής Π.Ε Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τον αγροτικό κόσμο ότι μετά από αλλεπάλληλες ενέργειές του και συνεχείς προσπάθειες, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022 πρόκειται να πιστωθούν οι αποζημιώσεις για τις ζημίες που προκλήθηκαν από χαλαζοπτώσεις, ανεμοθύελλες και πλημμύρες στις παραγωγές της Π.Ε. Καβάλας.
Σήμερα, μάλιστα, πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων και οι επιδοτήσεις των λιπασμάτων.
Επίσης, ο Βουλευτής, αποδεικνύοντας εμπράκτως το συνεχές ενδιαφέρον του για τους παραγωγούς της Π.Ε Καβάλας παραβρέθηκε προχθές στη συγκέντρωση των αγροτών, που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Ελευθερούπολης, με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου Παγγαίου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, άλλωστε, ο Βουλευτής είχε μεταφέρει στους ενδιαφερομένους αγρότες τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου, πως μέχρι το τέλος του έτους θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί για τις εκτεταμένες ζημίες που έχουν υποστεί. Εξαίρεση αποτελούν οι αγρότες των χωριών Γαληψός, Ορφάνι, Οφρύνιο και Κάριανη, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα τα πορίσματα από το τοπικό κατάστημα του ΕΛΓΑ.
Στη συγκέντρωση, επιπλέον, τέθηκαν οι προβληματισμοί των αγροτών, τους οποίους ο Βουλευτής έλαβε υπόψη του, ενω δόθηκαν και απαντήσεις σχετικά με τις αποζημιώσεις που θα λάβουν οι παραγωγοί των σταφυλιών που έμειναν αδιάθετα.
Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά: «Κατά την συνάντηση που πραγματοποίησα προ ημερών με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, κ.Χρήστο Τριαντόπουλο, στην οποία παραβρέθηκε και το επιτελείο του Αγροτικού Συλλόγου Παγγαίου, ο Υφυπουργός τόνισε πως η Κυβέρνηση θα λάβει μέριμνα για την καταβολή περαιτέρω αποζημιώσεων που αφορούν το φυτικό κεφάλαιο. Το γεγονός πως είναι η πρώτη φορά που καταβάλλονται αποζημιώσεις σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, αποδεικνύει περίτρανα την πρόθεση της Κυβέρνησης να σταθεί δίπλα στον αγροτικό κόσμο. Χαιρετίζω για άλλη μια φορά τη κίνηση του Αγροτικού Συλλόγου Παγγαίου να κάλεσει σε συγκέντρωση τους αγρότες, γιατί η ανταλλαγή απόψεων είναι ιδιαιτέρως χρήσιμη για όλους.»
Με εκτίμηση,

Γιάννης Πασχαλίδης
Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

0
0
X
+
error: Content is protected !!