Περιζήτητες θα είναι οι γυναίκες στα επόμενα ψηφοδέλτια δημοτικών και περιφερειακών εκλογών

Παρά την πρόσφατη δήλωση Σκουρλέτη ότι στα τέλη του μήνα θα έχουμε το νομοσχέδιο των θεσμικών αλλαγών στον Καλλικράτη ώστε μετά το Πάσχα να το ψηφίσουμε, τις πρώτες αλλαγές του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης φέρνει νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με τον τίτλο “Προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας»,  το οποίο είναι αναρτημένο στο «opengov»  ΕΔΩ και φέρνει αλλαγές στο ποσοστό των υποψηφίων γυναικών στις εκλογικές διαδικασίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Συγκεκριμένα το άρθρο 11 προβλέπει :  το ποσοστό των γυναικών μελών του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και των υποψηφίων ανά δημοτική ή κοινοτική κοινότητα θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 40%.

Για όλες τις γυναίκες υποψήφιες των συνδυασμών, το 40% αρκεί να υφίσταται για το σύνολο των υποψηφίων κάθε συνδυασμού, χωρίς να είναι αναγκαίο να επιμερίζεται ισομερώς σε καθεμία από τις κατηγορίες υποψηφίων με βάση το φύλο.

Ο αριθμός των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων κάθε συνδυασμού από κάθε φύλο πρέπει να ανέρχεται σε ποσοστό ίσο τουλάχιστον με το 40% του συνολικού αριθμού των μελών του περιφερειακού συμβουλίου.

Αναλυτικά διαβάστε το σχέδιο νόμου που προωθείτε ΕΔΩ 

Όσο για το χρόνο της διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών ο κ. Σκουρλέτης πρόσφατα επανέλαβε ότι θα μετακινηθούν από το Μάιο του 2019 το φθινόπωρο του ίδιου έτους. «Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, επειδή πρέπει να αποσυσχετιστούν από τις ευρωεκλογές, αυτό έκανε κακό το λένε όλοι, πάνε για το φθινόπωρο του 2019»

 

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
4,115 προβολές
X
+