Χτες γράψαμε για την παραίτηση του «νονού» της τεχνητής νοημοσύνης, Τζέφρι Χίντον, που παραιτήθηκε από την Google με σκοπό να μιλήσει ανοιχτά για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την αλματώδη ανάπτυξή της και στο άρθρο καταγράψαμε κάποια από τα συμβάντα στις ΗΠΑ και εξωτερικό.

Σε σημερινά Ελληνικά μέσα διαβάσαμε τα ανησυχητικά γεγονότα που συμβαίνουν στην Ελλάδα λόγω της  τεχνητής νοημοσύνης και πως ήδη έχουν πέσει στα χέρια λάθος ανθρώπων.

 

Το πρώτο που διαβάσαμε άφορα τον 15 χρόνο  από τον Ασπρόπυργο που αφαίρεσε τα ρούχα με πρόγραμμα Τεχνητής Νοημοσύνης από δυο 12χρονες και μοίρασε τις φωτογραφίες στο Instagram και έχει προκαλέσει παγκοσμίως αντιδράσεις. Περισσότερα ΕΔΩ.

 

 

 

 

Το δεύτερο αφορά την ΕΡΤ και την κυβερνητική της προπαγάνδα, που η διοίκηση  αρχίζει πλέον εν γένει να βρίσκει  από τους εργαζόμενους και αντιρρήσεις να τους χρησιμοποιούν σαν φερέφωνα και να μεταδίδουν ειδήσεις τύπου Β. Κορέας. Και έτσι καταφεύγουν στον Ερμή εικονικό παρουσιαστή ο οποίος ΤΖΑΜΠΑ και χωρίς αντιρρήσεις παπαγαλίζει ότι τον διατάξουν. Περισσότερα ΕΔΩ

 

 

Στόχος των δημοσιευμάτων μας δεν είναι η  δαιμονοποίηση της τεχνική νοημοσύνης , η οποία μπορεί να είναι χρησιμότατη στην  Ιατρική και σε πολλές άλλες βιομηχανίες και επιστήμες , αλλά είναι ορατό πλέον ότι η κατάσταση τους έχει ξεφύγει και πολλά λάθος χέρια καθημερινά την αποκτούν και την χρησιμοποιούν για αθέμιτους λόγους και όπως είπε και  ο Τζέφρι Χίντον:

Τέλος, η πιο σημαντική του ανησυχία φαίνεται να είναι ότι «η προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε τελικά να αποκτήσει την ικανότητα να δημιουργεί και να εκτελεί τον δικό της κώδικα υπολογιστών και να τροφοδοτεί ακόμη και όπλα χωρίς ανθρώπινο έλεγχο» δήλωσε στους New York Times.

 

 

 

1
0
X
+
error: Content is protected !!