Παρουσίαση του βιβλίου του Ιωάννη Παρίση «Αριστοτέλης και Αλέξανδρος συνάντηση δύο μεγαλοφυών»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκδήλωση της ευρωπαϊκής κίνησης Καβάλας στο κατάμεστο δημοτικό μουσειο καπνου, με θεμα την παρουσιαση του βιβλίου του Υποστράτηγου ε.α Ιωάννη Παριση με τίτλο Αριστοτελης και Αλέξανδρος συναντηση δυο μεγαλοφυων.
Για το βιβλιο μίλησαν ο δημαρχος Σάμου Μιχαλης Αγγελοπουλος ,ο δημαρχος θασου Κωστας Χατζηεμμανουηλ ,οι καθηγητές νομικής ΔΠΘ Αλκης Δερβιτσιώτης και Κωστας Ρέμελης .
Την εκδήλωση χαιρέτισε η δημαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανακα .
Συντονιστής ο προέδρος της ευρωπαϊκής κίνησης Καβάλας δημοσιογράφος Γιαννης Χατζηεμμανουηλ .

Ο κύριος Γιάννης Χατζηεμμανουήλ στην εισήγηση του στην έναρξη  είπε¨:

Αγαπητοί φίλοι, υψηλοί προσκεκλημένοι, μέλη της Ε.Κ., Η ευρωπαϊκή κινηση και η ακαδημία στρατηγικών αναλύσεων σας καλέσαμε στο ιστορικό μουσείου καπνου της Καβάλας , για την παρουσιαση του βιβλίου του κ Ιωανννη Παριση με τίτλο :Αριστοτελης και Αλέξανδρος συναντηση δυο μεγαλοφυων. Πριν ομως ξεκινήσουμε το ειδικό μέρος της σημερινής ημερίδας που θα αναλύσουν οι ειδικοί ,θα σας πω λιγα λόγια για την ευρωπαϊκή κινηση . Η Διεθνής Ευρωπαϊκή Κίνηση, που ιδρύθηκε το 1948 με τη διακήρυξη της Χάγης είναι μια πολιτική οργάνωση που διατυπώνει και εκφράζει ένα πολιτικό, κοινωνικό αίτημα, αυτό της μεγαλύτερης εμβάθυνσης της Ένωσης – και που θα φέρει με ουσιαστικό τρόπο τον Ευρωπαίο πολίτη από τα κράτη-μέλη και όχι μόνο, πιο κοντά στην Ευρώπη. Στη σημερινή εποχή, που κυριαρχεί ο ευρωσκεπτικισμός, η ανεργία, η φτώχεια και η κοινωνική απένταξη, η αποστολή μας γίνεται πιο καθοριστική και αποκτά άλλες διαστάσεις. Έχουμε ανάγκη από μια μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Ευρωπαϊκής κοινής γνώμης, που με μετρήσιμα αποτελέσματα έχει σαν στόχο: οι Ευρωπαίοι πολίτες να εκφράζουν τη βούληση της Ένωσης. Δεν χρειαζόμαστε μια συνεχής διαμάχη μεταξύ των θεσμικών οργάνων της Ένωσης, αντίθετα έχουμε ανάγκη μια στενή -συγκεκριμένη συνεργασία βασισμένη στις κοινές μας αξίες και στα κοινά μας συμφέροντα. Σήμερα, 60 χρόνια μετά, η Ευρώπη μοιάζει να έχει ανάγκη ένα νέο Συνέδριο, ένα νέο ξεκίνημα που θα εμπνεύσει τους πολίτες και θα δείξει το δρόμο στις Κυβερνήσεις που παρουσιάζονται εδώ και καιρό διστακτικές, αδύναμες να ανταποκριθούν στις ανάγκες των καιρών και στο αίτημα για μία πιο ισχυρή, πιο αποφασιστική Ένωση. Η εξέλιξη της Ένωσης οφείλει να καθορίζεται πλέον όχι μόνο από τις ηγεσίες, αλλά από τους ίδιους τους πολίτες της. Αλλωστε «η δημοκρατία και η ενεργός συμμετοχή των πολιτών οφείλει να αποτελεί το όπλο των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων για περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη, όχι την αχίλλειο πτέρνα μίας διαδικασίας που όλοι αναγνωρίζουμε ότι προσέφερε μόνο θετικά στην καθημερινότητα των ευρωπαίων πολιτών». Η Ευρωπαϊκή Κίνηση, η οργάνωση που ξεπήδησε το 1948 από το Συνέδριο της Χάγης με μεγάλες προσωπικοτητες οπως ο ουιστον Τσόρτσιλ και ο σαρλ ντε Γκολ ,κατέχει κυρίαρχη θέση ανάμεσα στις οργανώσεις με ευρωπαϊκό προσανατολισμό και πανευρωπαϊκή δομή, τόσο ιστορικά, όσο και με βάση τη σημερινή πραγματικότητα. Τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε εθνικό επίπεδο. Ας επιχειρήσουμε λοιπόν να σχεδιάσουμε και να δομησουμε με αποφασιστικότητα το ευρωπαϊκο σχεδιο του 21 αιώνα .

Σας Ευχαριστω .

 
 
Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
1,773 προβολές
X
+