Άρθρο γνώμης 
Μετά λύπης μας πληροφορηθήκαμε ότι ο Δήμαρχος Παγγαίου αποφάσισε την επαναλειτουργία των Λαϊκών αγορών του Δήμου Παγγαίου. Επειδή είχαμε  στηρίξει ενθέρμως την προηγούμενη απόφαση του να μην λειτουργήσουν οι λαϊκές τις προηγούμενες μέρες, τώρα θέλω να εκφράσω την μεγάλη απογοήτευση μας και την λύπη μας για αυτή την απόφαση του. Δεν υπάρχει καμία λογική στην απόφαση αυτή αφού δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η κατάσταση σήμερα είναι καλλίτερη από την προηγούμενη εβδομάδα. Μάλιστα οι επιστήμονες μας ενημερώνουν για την κρισιμότητα των επόμενων ημερών και εφιστούν την προσοχή μας τις επόμενες μέρες για την διασπορά του ιού. Λυπάμαι και παραπέμπω τον κ Αναστασιάδη στην ανακοίνωση του Ιατρικού συλλόγου Δράμας μετά την απόφαση του δημάρχου Μαμσάκου για την επαναλειτουργία της λαϊκής Δράμας.
Παρακαλώ όπως επανεξετάσετε την απόφασή σας.

Η επιστολή προς τον Δήμο Δράμας

Ενημερωθήκαμε από τα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης ότι το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας ψήφησε κατά πλειοψηφία την επανέναρξη της λειτουργίας του Παζαριού. Η χθεσινή μέρα ήταν η δυσκολότερη για την ελληνική κοινωνία, καθώς είχαμε τα περισσότερα κρούσματα και τις περισσότερες απώλειες στον γενικό πληθυσμό, ενώ η πόλη μας πλέον είναι και επίσημα στον χάρτη των κρουσμάτων .
Όπως γνωρίζετε, θεσμικός ρόλος του Ιατρικού Συλλόγου είναι να συμβουλεύει την πολιτεία για θέματα υγείας και αναλογιζόμενοι την δεδομένη κατάσταση είμεθα υποχρεωμένοι να σας υποδείξουμε την επανεξέταση της απόφασης για την Λαϊκή αγορά της Πέμπτης κι αυτό για τους παρακάτω λόγους:
α) έχουμε επιφυλάξεις ότι, στηριζόμενοι στην προσωπικότητα και τα χαρακτηριστικά της φυλής μας, τα προτεινόμενα μέτρα προφύλαξης δεν θα διατηρηθούν και
β) επιθυμούμε και καλούμε και σας και τους συμπολίτες μας σε αυτοπροστασία αφ’ ενός και αφ’ ετέρου προφύλαξη των ευπαθών ομάδων (αυτό θεωρείται επιβεβλημένο).
Ακούσαμε όλοι χθες προσεκτικά την ενημέρωση του υπουργείου, παρατηρούμε ότι τα μέτρα εντείνονται, ολόκληρες περιοχές σε κοντινούς μας νομούς μπαίνουν σε καραντίνα και εφαρμόζονται μέτρα καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας .
Είναι ανάγκη να αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες, που μας αναλογούν και να πράξουμε με γνώμονα το γενικό συμφέρον και την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και όχι τα οικονομικά συμφέροντα μεμονωμένων επαγγελματικών ομάδων. Ας μη λησμονούμε ότι από τα μέτρα θιγόμαστε όλοι ανεξαρτήτως επαγγέλματος.
Το στοίχημα στην δεδομένη στιγμή είναι η εφαρμογή από όλους των προληπτικών μέτρων, ούτως ώστε να μην καταρρεύσει το σύστημα της Δημόσιας υγείας. Κανείς δεν μπορεί να μπει τροχοπέδη σε αυτή την προσπάθεια, κι αν μπει, πρέπει να τιμωρείται.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΟΛΓΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ

 

0
0
X
+
error: Content is protected !!