Παπαχρηστίδειος δρόμος ο νέος θεσμός του Δ. Παγγαίου

Πολύ καλές εντυπώσεις άφησε η πρώτη διοργάνωση του Παπαχρηστίδειου δρόμου. Και από πλευράς συμμετοχών αλλά και διοργάνωσης. Σύμμαχος ο καιρός που επέτρεψε σε 310 περίπου δρομείς και στα δύο αγωνίσματα (5000m και 1000m) να αγωνιστούν. Η κούρσα των 5.000m μέσα από τον παραδοσιακό οικισμό και όχι μόνον, χαρακτηρίστηκε ως μια πολύ ωραία αλλά και απαιτητική κούρσα αφού όπως είπαν οι δρομείς αντιμετώπισαν πολλές ανηφόρες.
Από νωρίς το πρωί ο χώρος της λαϊκής αγοράς πίσω από την Εθνική τράπεζα είχε κατακλυσθεί από αθλητές, θεατές και από πολλά παιδιά 160 (περίπου συμμετείχαν στον αγώνα των 1000m).
Εντυπωσιακό της εκδήλωσης ήταν ότι είχαμε και στα 5.000m συμμετοχή πατέρα με καροτσάκι με το μωρό παιδί του που και τερμάτισε, όπως και επίσης στα 1000m είδαμε τουλάχιστον 2 μητέρες με καροτσάκια με μωρά σε όλο τον αγώνα μαζί και να τερματίζουν δίπλα δίπλα.

Στην κατηγορία των 5000m τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Ανδρών
1)Λαφτσίδης Νικόλαος
2)Τζιαμπαζίδης Δημήτριος
3)Αραμπατζής Γαβριήλ (Από Ελευθερούπολη)
Γυναικών
1)Παναγιωτοπούλου Ισμήνη (Από Πέραμο)
2)Βέλκοβα Μιλένα
3)Χατζηβασιλειάδου Θεοδώρα

1000m αγόρια
1)Ζαμπούνης Μάρκος
2)Μαυρόπουλος Κώστας
3)Σταμπουλής Νίκος

1000m κορίτσια
1)Πεντεζίδου Ευδοξία
2) Χαραλαμπίδου Φιλιώ
3) Ζαμπούνη Μυρτώ

 

Όπως είναι γνωστό ο νέος θεσμός είναι αφιερωμένος στον μεγάλο ευεργέτη της Ελευθερούπολης Φρίξο Παπαχρηστίδη, του οποίου η οικογένεια στην σημερινή εκδήλωση εκπροσωπήθηκε από τον Αρχιμανδρίτη Απόστολο Καβαλιώτη, ο οποίος κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων με αποκλειστικές δηλώσεις του στο paggaionet εξήρε την αρίστη συνεργασία της οικογένειας Παπαχρηστίδη με τον Δήμο Παγγαίου και προσωπικά με τον Δήμαρχο Φίλιππο Αναστασιάδη, δείτε τις δηλώσεις.

Ακολουθεί video από την όλη εκδήλωση

Η Τελική κατάταξη των πρώτον 25 τερματισάντων (χρόνοι).

ΓΡΑΨΤΕ ΣΧΟΛΙΑ
0
απογοήτευση 0
4,278 προβολές
X
+