Μεγάλο θέμα προέκυψε με το άρθρο μας για τα αδέσποτα ΕΔΩ.
Λάβαμε πολλές καταγγελίες για ύποπτες, ομαδικές και οργανωμένες δηλητηριάσεις, “εξαφανίσεις” αδέσποτων και πολλές καταγγελίες για την αδιαφορία της δημοτικής αρχής. Όλα αυτά μαθαίνουμε είναι υπό διερεύνηση και ο φάκελος οδεύει στην εισαγγελία ζώων.
Επίσης σε επώνυμα σχόλια στις αναρτήσεις μας στα social Media επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες που μας ήρθαν και παρουσιάζουν δυστυχώς μια ζοφερή και σίγουρα τριτοκοσμική εικόνα του Δήμου Παγγαίου.
Εμείς ενδεικτικά θα αναδημοσιεύσουμε κάποια σχόλια που έγιναν (επώνυμα) στις αναρτήσεις μας που δίνουν την εικόνα του τι συμβαίνει στον δήμο μας και θα τα φέρουμε σε παραλληλισμό με αυτά που είπε ο Φιλ. Αναστασιάδης σχετικά με τα αδέσποτα στην εκπομπή “Εξελίξεις”.

Τώρα ας δούμε μέρος της εκπομπής και να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα σε σχέση με τις καταγγελίες και τα σχόλια πιο πάνω.

Ο συνάδελφος δημοσιογράφος Γιάννης Χατζηεμμανουήλ κάνει τοποθέτηση / ερώτημα που μας βρίσκει σύμφωνούς ως προς το ότι η νεολαία και γενικά οι νεότεροι έχουν πολλή καλλίτερη νοοτροπία προς τα ζώα και απλά έχουν μείνει όπως χαρακτηριστικά είπε κάποιοι παλιοί, κάποιοι παλιάνθρωποι που ακόμα τα δηλητηριάζουν….(πως το έγραψαν πιο πάνω οι καταγγέλλοντες “κάποιες μέγαιρες“).

Δείτε το βίντεο.

Η πρώτη αντίδραση του Αναστασιάδη είναι ότι το νέο νομοσχέδιο είναι κόλαφος για την δημοτική αρχή, γιατί όπως λέει πολλές αρμοδιότητες αλλά καμία χρηματοδότηση…….
Και αντί να κουνήσει το δάχτυλο στις κυβέρνηση και παράταξη που στηρίζει (και τον στηρίζει) και την εκπροσωπεί που δεν δώσανε ένα ευρώ από αυτά που είχαν υποσχεθεί, το περνάει στο ντούκου και όπως θα δείτε στο επόμενο βίντεο κουνάει το δάχτυλο και στρέφεται ενάντια σε αυτούς που πραγματικά βοηθούν και συμβάλουν θετικά στο πρόβλημα των αδέσποτων.
Τα περισσότερα σχόλια και καταγγελίες στη σελίδα μας έρχονται από εθελοντές, φιλόζωους, φιλοζωικές που ακόμα και από το υστέρημα τους αναλαμβάνουν την διατροφή, την φροντίδα ακόμα και την ιατρική περίθαλψη, στείρωση των αδέσποτων, αφού όπως έγραψε ενδεικτικά κάποιος για τους ανθρώπους του δήμου Δεν τους έχουν βάλει ούτε ένα μπολ νερό όλα τα χρόνια . Σε αντίθεση με πολλούς άλλους δήμους που τοποθετούν σπιτάκια ή ποτίστρες ή φαγητό ή όλα μαζί πχ όπως ο δήμος Θάσου.

Και σε μας ο δήμαρχος που μόνο ξέρει να πηγαίνει στις εθελοντικές στειρώσεις για δηλώσεις στις κάμερες και να βγάζει φωτογραφίες, μιλά για υπερβολές και ουσιαστικά κατηγορεί όλους αυτούς τους εθελοντές φιλόζωους σχεδόν λέγοντας ότι παρανομούν.
Και είναι ξεκάθαρο ποια πλευρά έχει διαλέξει….. “Μέγαιρες” και “παλιανθρώπους” που “ενοχλούνται” αλλά που βέβαια ψηφίζουν και έχουν σόγια, και όχι την εξέλιξη, την προσαρμογή και τα παιδιά των σχολείων, γυμνασίων και λυκείων γιατί αυτά δεν ψηφίζουν….
Ακούστε…

Βρε δήμαρχε πόσα θες για να μας τρελάνεις, δηλαδή μας λες να μαζεύουμε τα σκυλιά που ήδη ζουν αναμεσά μας και να τα πηγαίνουμε εκτός αστικού ιστού να το ταΐσουμε και να το περιθάλψουμε. Και μιλάς και εσύ για επιθετικότητα ή οίστρο κλπ συνηγορώντας με κάποιες προαναφερόμενες “μέγαιρες” και “παλιανθρώπους”.
Αλήθεια δήμαρχε το καταλαβαίνουμε ότι θα σε βόλευε και η ζωή σου θα ήταν πιο εύκολη αν “εξαφανιστούν” τα αδέσποτα, αλλά τι είναι προτιμότερο ένα φιλικό σκυλί αδέσποτο φαγωμένο (από φιλόζωους που μαλώνεις και τον δήμο), ήρεμο (χωρίς οίστρο) στειρωμένο και κάποια παιδεία σε κάποιους ανθρώπους και να ζούμε αρμονικά, άσε που πολλοί από εμάς έχουμε υιοθετήσει κάποια. Ή μας προτείνεις αγέλες εγκαταλελειμμένων πεινασμένων, εξαγριωμένων σκύλων που θα κατεβαίνουν από τα βουνά και “το εκτός αστικού ιστού” ώστε να βρουν τροφή και καταφύγιο.
Και επειδή το επαναλαμβάνεις και στο πιο κάτω βίντεο.

Εξήγησε μας ποιο είναι το φυσικό τους περιβάλλον; Τα βουνά; Τα περισσότερα αδέσποτα ήταν οικόσιτα και δεσποζόμενα που ζούσαν και μεγάλωσαν δίπλα μας και έτσι ξέρουν να ζουν αλλά εμείς οι ασυνείδητοι τα εγκαταλείψαμε, μας χρειάζονται θέλουμε δεν θέλουμε…..και πες πως να τα πηγαίνουμε εκτός αστικού ιστού να τα ταΐσουμε;

Και δήμαρχε σύμφωνα με το άρθρο 46, που τροποποιεί ορισμένα άρθρα του Ν.4039/2012, ο οποίος αφορά τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα, ορίζεται ότι οι φιλόζωοι μπορούν να παρέχουν νερό και τροφή στα αδέσποτα, με την μεγαλύτερη ευθύνη να την έχει ο ίδιος ο δήμος παρέχοντας ταΐστρες και τροφή σε συγκεκριμένα σημεία στα πεζοδρόμια. Δεν απαγορεύεται λοιπόν η παροχή τροφής και νερού σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς από φιλόζωους πολίτες και δεν ορίζει τίποτα για εκτός αστικού ιστού, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής. Και με τις δηλώσεις σου παραπληροφορείς και παρακινείς και καλλιεργείς δικούς σου ευσεβείς πόθους.

Φιλ. Αναστασιάδη πουθενά ο νόμος δεν ορίζει ότι οι δήμαρχοι και γενικά η κοινωνία “εξορίζει” τα αδέσποτα σε βουνά, λαγκάδια ή σε νησιά εξορίας, όπως για κάποιους ιδεολογικά είναι η λύση για να απαλλαγούν από τα δυσάρεστα……

Το έχουμε ξαναγράψει ότι ο Φιλ. Αναστασιάδης κάθε μέρα μοιάζει όλο και περισσότερο με κάποιους που συναναστρέφεται

και όπως εκείνοι θεωρούν άριστους τους εαυτούς τους και για ευκολία κατηγορούν εμάς του πολίτες (δημότες) για όλα, έτσι και ο Αναστασιάδης το έχει κάνει πολλές φορές(Θα επανέλθουμε σύντομα σε αυτό). Φοβάμαι ότι μια μέρα θα ξυπνήσω και θα μάθω ότι λόγω ψυχολογικών μας και με ευθύνη του Πούτιν δεν έγινε κανένα έργο όλα αυτά τα χρόνια από τα περίπου 60.000.000€ που μας λέει ότι έχει “εξασφαλίσει” ο Αναστασιάδης από διάφορους στην κυβέρνηση.

0
0
X
+
error: Content is protected !!