Ο πρώην Δήμος Ελευθερών άναψε και πάλι φωτιές

Έντονος καυγάς που αφορούσε τον Δήμο Παγγαίου ξέσπασε στο δημοτικό συμβούλιο της Καβάλας στα πλαίσια της συζήτησης του προϋπολογισμού για τον Δήμο Παγγαίου.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Βαγγέλης Παππάς κατηγόρησε την δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα ότι είναι «ουρά» του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλη Λαμπάκη, και δεν αντιδρά στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της Καβάλας. Τότε η Δήμαρχος με έντονο ύφος κατηγόρησε για εμπλοκή του Κ. Σιμιτσή στο πολιτικό σχέδιο των τότε βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος (ΠΑΣΟΚ), Μιχάλη Τιμοσίδη, Δημήτρη Παπουτσή, Σάββα Εμινίδη και του δημάρχου Ελευθερούπολης, Γιάννη Φιλόσογλου, με σκοπό τη συνένωση των «Καποδιστριακών» Δήμων Ελευθερούπολης, Παγγαίου, Πιερέων, Ελευθερών και Ορφανού, για τον σχηματισμό του «Καλλικρατικού» Δήμου Παγγαίου.

Τον κατηγόρησε ότι αυτός (ο Κώστας Σιμιτσής) για να μην εναντιωθεί στην κομματική γραμμή δεν εκμεταλλεύτηκε την πρόταση του τέως δημάρχου Ελευθερών, Χαράλαμπου Χρυσανίδη που επιθυμούσε τη συνένωση του Δήμου Ελευθερών με τον Δήμο Καβάλας και τον Δήμο Φιλίππων. Όπως είπε η Δ. Τσανάκα, ο Καποδιστριακός Δήμος Καβάλας είχε την ευκαιρία να ενωθεί με τους Δήμους Φιλίππων και Ελευθερών, αλλά τα προαναφερθέντα πρόσωπα προωθούσαν, με πολιτική σκοπιμότητα, τη δημιουργία του «Καλλικρατικού» Δήμου Παγγαίου.

Η Δ. Τσανάκα επέρριψε ευθύνη για τη χαμένη ευκαιρία, να μεγαλώσει η έκταση και η ακτογραμμή του Δήμου Καβάλας, στην επιλογή του Κ. Σιμιτσή, να μην εναντιωθεί στην κομματική «γραμμή» και του είπε “Είσαι ο δήμαρχος, που συρρίκνωσε τον Δήμο Καβάλας, χωρίς ντροπή!”.

Θυμίζουμε ότι και στο παρελθόν η Δήμητρα Τσανάκα έχει αναφερθεί στις ορέξεις της για την ακτογραμμή του Δήμου Παγγαίου. ΕΔΩ

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
2,111 προβολές
X
+