Όλο και περισσότερο τα μηνύματα από τον Έβρο (στον οποίο μόλις πρόσφατα το ΑΚΚΕΛ έκανε περιοδεία μαζί με το ΕΠΑΜ και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη) φαίνεται να επιβεβαιώνουν αυτό που σερνόταν ως είδηση από πέρυσι ακόμη, ότι δηλαδή ένα τουλάχιστον hotspot λαθρομεταναστών θα γίνει στον Έβρο, με την πρόθυμη συμμετοχή ορισμένων αυτοδιοικητικών προσώπων στενότατα συνδεδεμένων με κομματικούς μηχανισμούς και με οικονομικά ανταλλάγματα (προσωπικής φύσεως;).

Σε αντίθεση με τα νησιά που όλοι βλέπουμε την μάχη των κατοίκων και των αυτοδιοικητικών αρχόντων κατά των πραιτοριανών του τροϊκανικού καθεστώτος, στον Έβρο φαίνεται ότι οι χειριστές της κυβέρνησης θεωρούν ότι υπάρχουν αρκετοί πρόθυμοι να συνεργαστούν. Άλλωστε και την απελευθέρωση της Θράκης που γιορτάζουμε, επίσημα δεν την ονομάζει «απελευθέρωση» η Περιφέρεια, αλλά «ενσωμάτωση» στον εθνικό κορμό. Κάτι δηλαδή σαν ποδοσφαιρική μεταγραφή από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Για τα σχέδια hotspot στον Έβρο συνηγορεί και ένα φαινομενικά άσχετο γεγονός που μόλις βγήκε στο φως: Η απαγόρευση δημοψηφισμάτων σε τοπικό επίπεδο. Αυτή η απαγόρευση ουσιαστικά είναι καταστολή της έκφρασης του λαού για το αν θέλει να προχωρήσουν επιλογές και πρωτοβουλίες της κεντρικής εξουσίας που έχουν αμφίβολη νομιμότητα ή ηθική και δεν εξυπηρετούν την τοπική κοινωνία αλλά ούτε τον ελληνικό λαό στο σύνολο του. Στοχοποιούνται οι αντιδράσεις για τέτοια hotspot όπως επίσης και οι αντιδράσεις κατά των χρυσωρυχείων.

Το ΑΚΚΕΛ καλεί σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για μάχη κατά αυτών των σχεδίων.

0
0
X
+
error: Content is protected !!